0
Zürcher-suklaatorttu
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minuuttia
Medium

Kulinaarinen kunnianosoitus Sveitsin suurimmalle kaupungille!

3 dl vehnäjauhoja

135 g voita

Reilu 1 dl tomusokeria

1 kananmunan keltuainen

¼ tl vaniljajauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1–2 rkl kylmää vettä tai maitoa

300 g LINDT Excellence 70% -suklaata, paloiteltuna

200 g voita

3 kananmunaa, kevyesti vatkattuna

4 kananmunan keltuaista

½ dl sokeria

1

Pohja

1. Lämmitä uuni 180 °C.

2. Sekoita voi ja tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella tai tehosekoittimella.

3. Lisää keltuainen ja vaniljajauhe. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe erillisessä kulhossa ja lisää voiseokseen.

4. Lisää tarvittaessa kylmää vettä tai maitoa sitomaan taikina.

5. Anna taikinan olla jääkaapissa vähintään 1 tunti.

6. Kauli taikina (3 mm) ja laita se voideltuun vuokaan (irtopohjavuoassa vain puoliväliin). Jos käytät piirakkavuokaa, anna taikinan tulla vuoan reunojen yli ja kauli taikina kunnolla kiinni piirakkavuoan reunoihin.

7. Pistele taikinan pohja haarukalla ja paista pelkkä pohja (20 cm irtopohjavuoassa).

8. Pohjan paistamista varten peitä taikinan pinta leivinpaperilla ja täytä vuoka kypsentämättömillä riiseillä tai pavuilla. Tämä estää reunojen taipumisen sisään ja antaa tortulle sen muodon. Se varmistaa myös sen, että taikina kypsyy riittävästi tortun pohjasta.

9. Paista 10–15 minuuttia. Poista riisit/pavut ja paista vielä 10 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, laita sivuun ja aloita täytteen tekeminen. Riisejä/papuja voidaan käyttää uudelleen paistamiseen, mutta niitä ei voida enää syödä.

2

Täyte

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Ota kattila pois levyltä ja laita sivuun.

2. Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa, kunnes seos on määrältään kaksinkertainen.

3. Sulata voi.

4. Lisää suklaa kananmunaseokseen varovasti käännellen.

5. Lisää sulatettu voi kaataen sitä vähitellen kulhon reunaa pitkin.

6. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja tasoita pinta lusikalla.

7. Paista 80 asteessa 35–40 minuuttia.

8. Jäähdytä torttu vuoassa. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.