0
Suklaiset raparperimuffinit murutaikinalla
8-10
LINDT Excellence 70 %
15-30 minuuttia
Medium

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

50 g voita, kylmänä (suolatonta)

200 g LINDT Excellence 70% -suklaata

250 g raparperia

2 kananmunaa

1¼ dl tomusokeria

2 dl maitoa

1 dl auringonkukkaöljyä

Ripaus suolaa

1 vaniljatangon siemenet

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1

Valmistus

1. Sekoita murutaikinaa varten vehnäjauhot, sokeri ja voi murenevaksi massaksi. Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi palasiksi. Laita muffinivuoat muffinipellille. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa.

2. Lämmitä uuni 180 °C. Sekoita isossa kulhossa kananmunat, sokeri, maito, öljy, ripaus suolaa ja vaniljatangon siemenet. Lisää puolet sulatetusta suklaasta (100 g) ja sekoita hyvin. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi ja kääntele seokseen varovasti suurella lusikalla.

3. Annostele taikina muffinivuokiin. Painele raparperinpalaset taikinaan ja ripottele päälle murutaikinan muruja. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

4. Anna paistettujen muffinien jäähtyä ennen kuin kaadat niiden päälle loput sulatetusta suklaasta (100 g).

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.