0
Suklainen Mansikka-mousseleivos Ystävänpäivään
2-3kpl koosta riippuen (7cm leivosrengas)
Lindt Excellence 70%
15-30 minuuttia
Helppo
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 100 g mansikkasosetta
  • 1 tl balsamicoa
  • noin 1/3 dl hienoa sokeria, mansikoiden makeudesta riippuen
  • 4 ½ liivatelehteä
  • ½ dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
  •  

 

 

  • 40 g suklaakeksejä
  • 20 g Amarettikeksejä (voi myös korvata isommalla määrällä suklaakeksejä)
  • 25 g LINDT EXCELLENCE 70 %-suklaata, lastuiksi pilkottuna

 

 

 

  • 1 dl kermaa
  • 1/3 dl siirappia
  • 100 g LINDT EXCELLENCE 70%-suklaata
  • Halutessasi likööriä

 

 

1

Mousse

1. Leivinpaperoi kaksi 7 cm halkaisijaltaan olevaa leivosrengasta.

 

2. Vatkaa kerma kevyesti ja laita sivuun.

 

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin. 10 min.

 

4. Sekoita balsamico, sokeri ja jugurtti mansikkasoseen kanssa. Varmista, että sokeri on liuennut sekaan kokonaan.

 

5. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Lämmitä pieni määrä mansikkaseosta ja sekoita liivatteet joukkoon niin, että ne ovat sulaneet.

 

6. Kaada seos kerman joukkoon ja sekoita varovasti.

2

Keksipohjat

 

1. Murskaa suklaa- ja Amarettikeksit tehosekoittimessa. Painele keksimuruja kerros molempien rengasvuokien pohjalle (noin 1 rkl).

 

2. Päällystä hienonnetulla suklaalla.

3

Kokoaminen

 

1. Pursota moussea noin 3 cm kerros keksipohjan päälle.

 

2. Toista toinen kerros keksipohjalla ja suklaalla, sitten moussella.

 

3. Laita asettumaan pakastimeen (noin 2 h).

 

4. Anna sulaa lautasella noin 40 min. ennen tarjoilua.

4

Kuorrutus

 

1. Kiehauta kerma ja siirappi. Lisää suklaa ja sekoita sileäksi ja kiiltäväksi.

 

2. Lisää halutessasi likööriä ja tarjoile suklaassa kastetun mansikan kanssa.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.