0
Suklainen kerroskakku
8-10
LINDT Excellence 70%
45-60 minuuttia
Medium

Tämä on kaunis syntymäpäiväkakku!

130 g LINDT Excellence 70% -suklaata, paloiteltuna

120 g voita, huoneenlämpöisenä

¾ dl tomusokeria

Ripaus suolaa

6 kananmunaa, eroteltuina

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja, siivilöitynä

450 g LINDT Excellence 70% suklaata, paloiteltuna

¾ dl kaakaojauhetta

6 rkl appelsiinimehua tai likööriä (Kahluaa, rommia tai konjakkia)

1 dl tomusokeria

340 g voita, huoneenlämpöisenä

1

Suklaakakku

1. Lämmitä uuni 180 °C.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja aseta sivuun.

3. Vatkaa voi, tomusokeri ja suola kuohkeaksi.

4. Lisää voiseokseen kananmunan keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää sulatettu suklaa.

5. Vatkaa kulhossa valkuaiset ja lisää samalla sokeri pikkuhiljaa joukkoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa.

6. Kääntele varovasti ⅓ valkuaisvaahdosta suklaaseokseen.

7. Kääntele sekaan loput valkuaisvaahdosta ja siivilöidyt jauhot.

8. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm) ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Paistoaika lyhenee, jos käytät kahta kakkuvuokaa (20 cm). Tarkista 30 minuutin kohdalla. Kakut ovat kypsiä, kun taikina ei tartu kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun.

2

Suklaavoikreemikuorrutus

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Aseta sivuun jäähtymään huoneenlämpöiseksi.

2. Yhdistä kulhossa kaakaojauhe ja neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Aseta sivuun.

3. Vatkaa tomusokeri ja voi kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.

4. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.

5. Lisää kaakaoseos ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.

3

Kokoaminen

1. Varmista kakun pinnan tasaisuus kääntämällä kakun kerrokset ylösalaisin (tai leikkaa yksi kakku kahteen osaan). Tasaa pohja tarvittaessa.

2. Levitä kuorrutusta alimmalle kerrokselle.

3. Nosta päälle seuraava kakkukerros.

4. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja sivuille.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.