0
Suklainen jäätelöyllätys
4
LINDT EXCELLENCE 70% suklaa ja LINDT maitosuklaa
30-45 minuuttia
Haastava

Anna tämän jäätelön yllättää sinut!

1 kananmuna

2 rkl vettä

100 g LINDT Excellence 70% -suklaata, sulatettuna

1½ dl kuohukermaa

1 kananmuna

2 rkl vettä

100 g LINDT maitosuklaata, sulatettuna

1½ dl kuohukermaa

 

2 dl maitoa

⅔ dl sokeria

1 vaniljatangon siemenet

3 kananmunan keltuaista

2 dl kuohukermaa

3 kananmunan valkuaista

Ripaus suolaa

1⅔ dl tomusokeria

50 g LINDT EXCELLENCE 70% -suklaata, sulatettuna 

1 tumma valmiskakkupohja, halkaisijalta 18 cm

1

1. Vatkaa tummaa kerrosta varten kanamuna ja 2 rkl vettä kuohkeaksi vaahdoksi kuumalla vedellä täytetyn kattilan päällä.

2. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.

3. Ota kulho kuumasta vedestä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se varovasti vaahtoseokseen.

5. Kaada se pyöreään kulhoon tai muotiin (halkaisija noin 18 cm).

6. Laita pakastimeen noin 30 minuutiksi. 

2

1. Aloita sillä välin vaaleanruskean kerroksen tekeminen vatkaamalla kananmuna ja 2 rkl vettä kuohkeaksi vaahdoksi kuumalla vedellä täytetyn kattilan päällä.

2. Sekoita joukkoon sulatettu maitosuklaa.

3. Ota kulho kuumasta vedestä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se vaahtoseokseen.

5. Ota kulho pakastimesta ja kaada uusi seos jäätyneen tummanruskean täytteen päälle ja tasoita päältä.

6. Laita pakastimeen vielä noin 30 minuutiksi.

3

1. Valmista nyt valkoinen kerros. Kiehauta maito, sokeri ja vaniljatangon siemenet kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja vatkaa keltuaiset joukkoon.

2. Sekoita seosta miedolla lämmöllä, kunnes siitä tulee paksumpaa.

3. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma ja kääntele se varovasti seokseen.

4. Ota kulho pakastimesta ja jaa uusi seos tasaisesti vaaleanruskean kerroksen päälle.

4

1. Käännä jäinen jäätelö vuoasta tai kulhosta tarjoilulautaselle.

2. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi ja ripottele seokseen varovasti tomusokeri.

3. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kermaista.

4. Päällystä jäätelö valkuaisvaahtoseoksella ja ruskista kaasupolttimella.

5. Valuta sulatettua suklaata koristeeksi jäätelöyllätyksen päälle.   

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.
Gold Maitosuklaa

Gold Maitosuklaa

Sileä ja kermainen sveitsiläinen maitosuklaa ja häivähdys karamellia luo ainutlaatuisen nautinnollisen makuelämyksen. Lindt Suklaamestareiden taidolla parhaimmista raaka-aineista tehty laadukas suklaa.
Dessert 70% Leivontasuklaa

Dessert 70% Leivontasuklaa

Hieno tumma suklaa jossa 70% kaakaota, sopii erityisesti leivontaan ja ruoanlaittoon.