0
Suklaatiramisu
6
Excellence 70%
30-45 minuuttia
Medium

Viva Italia! Tässä tiramisussa lisätään suklaata perinteiseen reseptiin.

65 g LINDT Excellence 70% -suklaata, paloiteltuna

60 g voita, huoneenlämpöisenä

⅓ dl tomusokeria

Ripaus suolaa

3 kananmunaa, eroteltuina

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja, siivilöitynä

Kakku on kypsä, kun taikina ei tartu kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun.

Kahvia kakun kostuttamiseen

1¼ dl vahvaa kahvia

2 rkl Marsalaa, Kahluaa tai rommia 

1¼ dl vahvaa kahvia

2 rkl Marsalaa, Kahluaa tai rommia 

3 kananmunaa, eroteltuina

¾ dl sokeria

220 g Mascarpone-juustoa

1¼ dl kuohukermaa

1 rkl Marsala-viiniä, Kahlua-likööriä tai rommia

1

Suklaakakku

1. Lämmitä uuni 180 C.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja aseta sivuun.

3. Vatkaa voi, tomusokeri ja suola kuohkeaksi.

4. Lisää voiseokseen kananmunan keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää sulatettu suklaa.

5. Vatkaa kulhossa valkuaiset ja lisää samalla sokeri pikkuhiljaa joukkoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa.

6. Kääntele varovasti ⅓ valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sekaan loput valkuaisvaahdosta ja siivilöidyt jauhot.

7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (23cm) ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Paistoaika lyhenee, jos käytät kahta kakkuvuokaa (20 cm). Tarkista 30 minuutin kohdalla.

8. Kakut ovat kypsät, kun taikina ei tartu kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun.

2

Täyte

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää Mascarpone-juusto ja valitsemasi alkoholi. Vatkaa tasaiseksi.

3. Vatkaa kuohukerma ja kääntele se Mascarpone-seokseen.

3

Yhteen vuokaan (23 cm)

1. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta. Käytä puolet kahviseoksesta.

2. Levitä puolet Mascarpone-seoksesta tasaisesti kakkupohjan päälle.

3. Toista toisella kakkulevyllä ja jäljellä olevalla Mascarpone-seoksella.

4. Peitä kakku ja laita se jääkaappiin 6 tunniksi tai yön yli.

4

6 erilliseen annoskulhoon

Leikkaa kakkupohja kuutioiksi ja noudata yllä olevaa ohjetta. Kulhojen koosta riippuen kerroksia saattaa tulla kolme kahden sijaan.

5

Tarjoilu

1. Koristele tiramisu paloitellulla tai lastutetulla tummalla suklaalla.

2. Sirottele päälle kaakaojauhetta.

3. Tarjoile suuri tiramisu leikkaamalla se annoksiin ja nostamalla lautasille lastalla.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.