0
Suklaamousse hedelmäisellä curryhöysteellä
4
LINDT Excellence 70%
45-60 minuuttia
Haastava

Hedelmäinen suklaaversio currysta!

3 liivatelehteä

4 dl kookosmaitoa

½ dl sokeria

½ dl kookoslikööriä (Batida de Coco)

1 kypsä mango

1 kypsä banaani

3 limen mehu

1¼ dl tomusokeria

2 tl curryjauhetta

1½ dl kuohukermaa

200 g LINDT Excellence 70% -suklaata

150 g kananmunan valkuaista

4 rkl macadamiapähkinöitä, paahdettuna ja suolattuna

1

Valmistus

1. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokeri ja ⅓ kookosmaidosta ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Lisää kookoslikööri ja loput kookosmaidosta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa kookosmaidossa. Kaada seos neljään lasiin ja laita lasit jääkaappiin 3 tunniksi.

2. Kuori sillä aikaa mango ja banaani. Viipaloi varovasti mangon hedelmäliha kivestä ja leikkaa se kuutioiksi. Leikkaa myös banaani kuutioiksi. Sekoita limemehu, sokeri ja curry ja keitä, kunnes määrä on vähentynyt puoleen. Lisää sitten kylmään vesitilkkaan sekoitettu maissijauho sitomaan nestettä. Anna kastikkeen jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon mango- ja banaanikuutiot. Laita höystö kiinteän kookostäytteen päälle neljään lasiin.

3. Lämmitä kerma. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää ne vähitellen kermaan. Anna sulaa. Lisää vatkaamaton valkuainen ja sekoita kunnolla. Laita seos kermasifoniin. Sulje ja ravista hyvin. Laita sifoni lämpimään veteen noin 10 minuutiksi.

4. Pursota lämmin suklaatäyte hedelmäisen curryhöysteen päälle jokaiseen lasiin ja ripottele vielä päälle pilkottuja pähkinöitä. Tarjoile välittömästi.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.