0
Suklaakoristeltu hedelmäkukkakimppu
1-2
Lindt Excellence 70%
15-30 minuuttia
Haastava

Yllätä äitisi Äitienpäivänä herkullisella Lindt-suklaasta valmistetulla hedelmäkukkakimpulla!

  • 200g Lindt Excellence 70% suklaata, sulatettuna
  • Rasia mansikoita
  • Pala ananasta
  • Pala melonia
  • Koristeluun-paahdettuja kookoslastuja, pilkottuja pistaasipähkinöitä, mansikkajauhetta*
  • Asetelmaan 15-20 hammastikkua
  • 1 appelsiini kimpun pohjaksi
1

Kun sulatettu suklaa on jäähtynyt, aloita mansikoiden kastaminen suklaaseen.

 

2

 

Koristele suklaaseen kastetut mansikat pistaasipähkinöillä, mansikkajauheella ja kookoslastuilla.

3

Kasta osa mansikoista vain puoliksi suklaaseen ja jätä koristelematta, jotta saat kimppuusi vaihtelevuutta.

 

4

Laita mansikat jääkaappiin asettumaan noin 10-15 minuutiksi.

5

 

Leikkaa mansikoista vihreät osat pois ennen asettelun aloittamista.

6

Tee kukat melonista ja ananaksesta. **

7

 

Aseta appelsiini tai greippi teekuppiin. Jos haluat piilottaa appelsiinin kokonaan, sivele siihen hieman jäljellä olevaa suklaata.

 

8

 

Aseta hammastikku appelsiiniin hieman yläviistoon. (tämä estää marjoja tippumasta)

 

9

 

Kiinnitä mansikka tikkuun.

 

 

10

Jatka asettelua ja sekoittele koristeita luodaksesi herkullisen ja näyttävän kimpun.

11

Mansikkajauheen tekeminen onnistuu kuivatetuista pakastemansikoista raastamalla.

12

Kukan valmistaminen onnistuu melonikauhan avulla, kauho melonista 2-3 palloa.

13

Käytä piparimuottia apuna ja leikkaa ananaksesta kukanmuotoisia paloja irti. Lisää melonista leikattu pallo kukan keskelle.

 

VINKKI: Jos ananasta ei ole saatavilla, vesiomeloni soveltuu tarkoitukseen oikein hyvin.

 

 

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.