0
Suklaakohokas
LINDT Dark Chocolate
30-45 minuuttia
Haastava

Tämä on klassinen jälkiruoka, joka on maineeltaan erittäin hankala valmistaa. Onnistuneiden kohokkaiden salaisuus on noudattaa ohjeita vaihe vaiheelta ja pitää uuninluukku suljettuna, kun kohokkaat ovat paistumassa! Tarjoile välittömästi, ennen kuin kohokkaat alkavat latistua.

55 g voita

Vajaa 1 dl vehnäjauhoja

1¼ dl maitoa

40 g LINDT Excellence 70% -suklaata, paloiteltuna

1 dl kaakaojauhetta

5 kananmunan valkuaista

4 kananmunan keltuaista

¾ dl sokeria

 Sulatettua voita ja sokeria kohokasvuokien voiteluun

1

1. Lämmitä uuni 200 °C.

2. Valmistele vuoat voitelemalla ne sisältä sulatetulla voilla ja ripottelemalla sokeria päälle. Kaada ylimääräinen sokeri pois.

3. Vatkaa kulhossa voi ja vehnäjauhot. Pyöritä pötköksi ja leikkaa pieniksi paloiksi.

4. Laita maito, paloiteltu suklaa ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan.

5. Lisää jauho-voi-seoksesta tehdyt palat ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja saostunutta.

6. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi valkuainen.

7. Kaada seos kulhoon ja annan jäähtyä haaleaksi.

8. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla sekoittaen.

9. Vatkaa loput valkuaiset ja lisää sokeri pikkuhiljaa joukkoon, kunnes seokseen muodostuu kovia vaahtohuippuja.

10. Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen.

11. Nostele lusikalla kohokasseosta voideltuihin vuokiin.

12. Laita vuoat suurelle uunipellille. Kaada uunipellille erittäin kuumaa vettä vuokien puoliväliin asti ja laita pelti uunin alaosaan.

13. Pienennä uunin lämpötilaksi 190 °C.

14. Paista pieniä vuokia 25–30 minuuttia tai isoja vuokia 35–40 minuuttia.

15. Älä koskaan avaa uuninluukkua kesken kohokkaiden paistamisen!

16. Valmistele tarjoilulautaset ja tomusokeri, kun kohokkaat paistuvat.

17. Kun kohokkaat ovat kypsät, ota ne pois uunista. Laita kohokas vuoassaan tarjoilulautaselle, ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile. Kohokas säilyttää muotonsa muutaman minuutin.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.
Dessert 70% Leivontasuklaa

Dessert 70% Leivontasuklaa

Hieno tumma suklaa jossa 70% kaakaota, sopii erityisesti leivontaan ja ruoanlaittoon.