0
Suklaablinit ja kotitekoinen mansikkajäätelö
4
LINDT Excellence
45-60 minuuttia
Haastava

Om nom nom...

400 g pakastettuja mansikoita

250 g mansikkajogurttia

1 dl tomusokeria

150 g LINDT Excellence 70% -suklaata

2 kananmunaa

1 dl maitoa

1 rkl leivinjauhetta

2⅓ dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 kananmunan valkuainen

Ripaus suolaa

⅓ dl sokeria

Kirkastettua voita (ghee)

Tomusokeria koristeeksi

Haluttu määrä sulatettua LINDT-suklaata annosten päälle valutettavaksi

1

Valmistus

1. Laita pakastemansikat, mansikkajogurtti ja tomusokeri blenderiin ja soseuta, kunnes seos on tasaista. Kaada seos kulhoon ja laita pakastimeen puoleksi tunniksi.

2. Murenna sillä välin suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita kananmunat, maito, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää ripaus suolaa valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkauksen aikana pikkuhiljaa. Kääntele valkuaiset ja suklaapalat seokseen.

3. Paista pieniä kullanruskeita blinejä rasvatulla pannulla. Laita mansikkajogurttijäätelöstä tehty pallo jokaisen 4–5 paistetun blinin päälle. Koristele tomusokerilla. Valuta blinien päälle haluttu määrä sulatettua suklaata ja tarjoile.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.