0
Suklaa-appelsiini-juustokakku
8-10
Lindt Excellence Appelsiini
45-60 minuuttia
Medium

Tämä juustokakku paistetaan vesihauteessa erinomaisen kuohkeuden varmistamiseksi!

250 g murokeksejä, hienonnettuna 

150 g voita, sulatettuna

575 g tuorejuustoa

60 g maitorahkaa

200 g LINDT Excellence Orange Intense –suklaata, paloiteltuna

1½ sokeria 

1 dl appelsiinimehua

4 kananmunaa

1

Pohjan valmistus

1. Lämmitä uuni 120 °C.

2. Voitele 25 cm irtopohjavuoka.

3. Hienonna keksit tehosekoittimessa. 

4. Lisää joukkoon niin paljon sulatettua voita, että seos pysyy koossa.

5. Painele seos irtopohjavuokaan kauttaaltaan ja tasoita pinta lusikalla.

6. Vuoraa vuoan pohja foliolla. Juustokakku paistetaan vesihauteessa, joten tämä vaihe varmistaa, ettei vuokaan pääse vettä. 

2

Täytteen valmistus

1. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja tasaiseksi kaapien myös kulhon reunoilta. 

2. Lisää kermaviili ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista.

3. Laita appelsiinimehu kattilaan ja anna sen kiehahtaa hieman.

4. Lisää hienonnettu suklaa, ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. 

5. Sekoita appelsiinisuklaaseos juustoseokseen kaapien myös kulhon reunat.

6. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäämisen jälkeen.

7. Kaada juustokakkuseos irtopohjavuokaan ja aseta vuoka ainakin 2 cm syvän uunipellin päälle. 

3

Paistaminen

1. Laita juustokakku uuniin ja kaada uunipellille noin 2 cm erittäin kuumaa vettä.

2. Paista noin 45 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on hyytynyt reunoista, mutta on hieman pehmeä vielä sisältä.

3. Jäähdytä irtopohjavuoassa ja nauti!

Excellence Appelsiini

Excellence Appelsiini

Kaakaon runsas aromaattisuus täydentyy karamellisoidulla appelsiinilla ja yhdessä ne muodostavat tasapainoisen hapokkuuden.