0
Paistetut marjaleivokset
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minutes
Ambitious

Marjainen suklaaunelma! Herkulliset leivokset on täytetty marjoilla ja kevyellä suklaavaahdolla.

1½ dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1 dl tomusokeria

50 g tuorejuustoa, pehmeää

50 g voita, pehmeää

500 g erilaisia marjoja

3 rkl appelsiinilikööriä

2 rkl vaniljasokeria

1¼ dl maitoa

1¼ dl kermaa

100 g LINDT Excellence 70% -suklaata

2 kananmunaa

½ dl suklaavanukasjauhetta

Ripaus suolaa

½ dl sokeria

1

1. Tee taikina: Vatkaa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, tuorejuusto ja voi, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

2. Pese marjat. Lisää marjoihin hieman likööriä ja vaniljasokeria. Jätä imeytymään.

3. Lämmitä uuni 200 °C. Laita taikina jauhotetulle työtasolle, kauli levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä, jotka ovat halkaisijaltaan noin 10 cm. Laita ympyrät voidellulle ja hieman jauhotetulle leivospellille. Paista uunissa 12–14 minuuttia.

4. Erottele kananmunat. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita keltuaiset, maito ja vanukasjauhe. Lämmitä vaahtoa kevyesti ja kaada sekaan maitoseos. Anna kiehua noin 30 sekuntia koko ajan sekoittaen. Kaada vaahto kulhoon, lisää sekaan suklaapalat ja anna sulaa.

5. Lisää valkuaisiin ripaus suolaa ja vatkaa lisäten sokeri pikkuhiljaa joukkoon. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa. Kääntele valkuaiset kermaan ja sekoita varovasti.

6. Jaa marjat leivosten päälle ja peitä lusikallisella vaahtoa. Paista uunissa ½–1 minuuttia. Ripottele hieman tomusokeria niiden päälle halutessasi ja tarjoile lämpiminä.

 

 

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.