0
Pääsiäisen porkkanakerroskakku
10-12 hengelle
Lindt Excellence 70%
15-30 minuuttia
Medium

Tämä herkkullinen porkkanakerroskakku tekee vaikutuksen! Ohuet suklaakiekot tarjoavat maukkaan koostumuksen sekä tasapainon ja kevyt tuorejuustokuorrutus ihastuttaa tässä uudessa Pääsiäisklassikossa.

Kakkupohjaan

  • 540g Porkkanaa (noin 6 kpl), kuorittu ja pilkottu
  • 320g Rypsi- tai auringonkukkaöljy
  • 6 Kananmunaa
  • 440g Sokeria
  • 480g Vehnäjauhoja, siivilöity
  • 10g Leivinjauhetta
  • 1 Appelsiininkuori
  • 1 Limen kuori

Suklaakiekkoon

  • 90g Lindt EXCELLENCE 70%, temperoitu
  • Hieman jauhettua inkivääriä

Suklaakuorrutteeseen

  • 90g Lindt EXCELLENCE 70%
  • 90ml Kermaa
  • 20g Glukoosia
  • 20g Voita, suolaton

Tuorejuustokuorrutteeseen

  • 375g Tuorejuustoa
  • 90g Voita, suolatonta ja pehmeää
  • 130g Tomusokeria, siivilöity
  • Vaniljatahnaa
  • Lindt Easter chocolate to decorate
1

Esilämmitä uuni 170 asteeseen.

 

2

 

Yhdistä porkkanat ja öljy ja soseuta ne sauvasekottimella pyreeksi. (Pyreen ei tarvitse olla silkkisen pehmeää)

 

3

 

Sekoita yhteen munat, sokeri ja sekoita vispilällä kunnes sokeri on liuennut.

4

 

Sekoita joukkoon porkkanasose, hedelmien kuoret ja kääntele mukaan myös siivilöity jauho sekä leivinjauhe.

 

5

Laita taikina rasvattuun kakkuvuokaan ja peitä foliolla etääksesi liiallisen ruskistumisen. Paista uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes hammastikkuun ei jää enää taikinaa kiinni. Aseta jäähtymään.

 

6

Kakun ollessa uunissa, tee temperoidusta suklaasta kaksi ohutta levyä levittämällä suklaata leivinpaperin päälle. Ripottele päälle jauhettua inkivääriä.

7

 

Luodaksesi valumisefektin yhdistä kerma ja glukoosi kattilassa ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon suklaa kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää. Lisää voi ja sekoita. Siirrä jäähtymään.

 

8

 

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi tasaiseksi kerrokseksi.

 

9

 

Yhdistä kaikki kuorrutuksen ainekset kulhoon ja sekoita vatkaimella.

 

10

 

Aseta kakun ensimmäinen kerros tarjoilualustalle. Lisää päälle hieman kuorrutusta ja levy temperoitua suklaata. Peitä levy lisäämällä kuorrutetta ja aseta päälle toinen kerros.

 

11

 

Toista jokaisen kerroksen kanssa ja kuorruta lopuksi koko kakku.

 

12

 

Lisää valuva suklaa aloittamalla reunoista ja täytä sitten koko kakun päällinen. Koristele Lindt pääsiäissuklailla ja leikkaa puhtaalla, terävällä veitsellä.

 

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.