0
Omenatartaletit
8
LINDT Excellence 70%
15-30 minutes
Medium

Paras tapa nauttia omenoista talvella!

  • 75 g voita
  • 100 g raastettua LINDT Excellence 70 %-suklaata
  • 2 kananmunaa
  • reilu ½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

 

  • 2 omenaa (käsittelemättömiä)
  • 50 g voita
  • 1 ¼ dl manteleita, hienonnettuna
  • reilu ½ dl sokeria
  • ½ dl rusinoita (marinoitu yön yli ½ dl:ssa rommia)
  • 1 ¼ dl omenamehua
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g smetanaa
  • 1 rkl kanelia ja 3 rkl sokeria, sekoitettuna
1

1. Esilämmitä uuni 180 °C. Laita leivinpaperoidulle uunipellille kahdeksan noin 6 cm halkaisijaltaan olevaa metallirengasta. Sulata voi ja raastettu suklaa vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, noin 5 min. Lisää vaahto nestemäiseen suklaa-voiseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja siivilöi joukkoon.  

2. Täytä metallirenkaat taikinalla noin 1,5 cm korkeudelle ja paista niitä uunin alimmalla tasolla noin 15 min. Anna tartalettipohjien jäähtyä renkaissa.

2

 

1. Pese ja kuutioi omenat. Paista omenakuutioita voissa manteleiden kanssa, kunnes omenat ovat kullanruskeita. Sirottele paiston aikana sokeria ja anna omenoiden karamellisoitua kunnolla. Lisää rommimarinoidut rusinat.

2. Keitä omenamehu vaniljan siementen, kanelin ja maissitärkkelyksen kanssa koostumukseltaan kiisselimäiseksi. Kaada seos paistetun omenaseoksen joukkoon.

3. Levitä hedelmähilloke metallirenkaissa olevien jäähtyneiden tartalettipohjien päälle ja laita jääkaappiin 1 tunniksi. Poista metallirenkaat varovasti veitsen avulla.

3

1. Vatkaa kerma, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri vaahdoksi, sekoita smetanan joukkoon ja siirrä pursotinpussiin. Pursota kerma jäähtyneiden tartalettien päälle ja ripottele pinnalle kaneli-sokeriseosta.

2. Voit halutessasi koristella tartaletit LINDT Excellence 70 %-suklaasta valmistetuilla syötävillä oksilla. Sulata tätä varten suklaa ja siirrä ohueen pursotinpussiin. Pursota suklaasta oksia leivinpaperoidun uunipellin päälle. Anna suklaan hieman jähmettyä ja ripottele päälle kevyesti kaakaojauhetta. Sen jälkeen poista varovasti oksat paperilta.