0
Mausteiset mutakakut Lindt suklaaporkkanoiden kera
6
Lindt Excellence 70%
15-30 minuuttia
Medium

 

Tiivis ja täyteläinen mutakakku on maustettu piparkakkumausteella. Täydellinen pari LINDT suklaaporkkanoille.

  • 100 g LINDT Excellence 70%-suklaata 
  • 70 g suolatonta voita 
  • 1 ¼ dl maitoa 
  • 2 tl piparkakkumaustetta hieman maustepippuria 
  • hieman suolaa 
  • 1 kananmuna 
  • 1 dl ruskeaa sokeria 
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g LINDT Excellence 70%- suklaata, paloiteltuna  

 Vaihtoehtoja koristeluun

  • Ganachea

 

  • Suklaalastuja

 

  • Kaakaonibsejä

 

  • LINDT suklaaporkkanoita

 

 

 

 

1

Mutakakkuun

 

1. Laita 100 g suklaata, voi, maito, mausteet ja suola kattilaan ja sulata varoen. Aseta sivuun jäähtymään hieman.

 

 

 

2. Yhdistä kananmuna ja ruskea sokeri kulhossa ja vatkaa kevyesti, kunnes sokeri on liuennut. Lisää jäähtynyt suklaaseos.

 

 

 

3. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe suklaaseokseen ja sekoita. Lisää pilkottu suklaa (50 g).

 

 

 

4. Voitele uuninkestävät vuoat kevyesti. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 °C noin 15 min. kunnes tikkuun ei jää taikinaa.

 

 

 

5. Viimeistele mutakakut päällystämällä ne ganachella, pilkotulla suklaalla ja kaakaonibseillä. Aseta jokaisen kakun päälle Lindt suklaaporkkana.

 

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.