0
Joulun suklaatorttu mausteisilla appelsiineilla
6-8
LINDT Excellence 70%
45-60 minutes
Medium
  •  1 vaniljatanko
  • 1 pieni punainen chili
  • 3-4 tähtianista
  • 4-6 kardemumman siementä (kevyesti murskattuna)
  • 2 kanelitankoa
  • reilu ½ dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 ¼ dl grenadiinia
  • 5 mehukasta appelsiinia
  • 3 dl vettä
  • 50 g LINDT Excellence 70 %-suklaata, hienoksi pilkottuna
  • 50 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ¼ dl manteleita (hienoksi jauhettuna)

 

 

 

  • 100 g LINDT Excellence 70 %-suklaata, hienonnettuna
  • 150 g voita
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 rkl Custard Powderia
1

1. Halkaise chili ja vaniljatanko. Raaputa vaniljatangon sisus pois ja keitä tankoa chilin, muiden mausteiden, veden ja sitruunamehun kanssa 2-3 min. Lisää grenadiini ja sekoita.

2. Kuori appelsiinit ohuesti ja leikkaa kuoresta ohuita suikaleita. Sen jälkeen kuori appelsiinit kokonaan, niin että valkoinen osa on kokonaan poistettu. Laita appelsiinit ja kuorisuikaleet kuumaan mausteliemeen. Laita päälle paino, jotta appelsiinit eivät nouse pinnalle.

3. Laita appelsiinit jääkaappiin marinoitumaan yön yli, tai mielummin muutamaksi päiväksi.

2

1. Esilämmitä uuni 180 °C kakkupohjan paistoa varten. Sulata LINDT Excellence 70 %-suklaa voin kanssa vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset 1/3 dl sokerin kanssa vaahdoksi noin 5 min. ajan. Sekoita suklaa ja voi seoksen joukkoon.

2. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Sekoita ensin 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan ja lisää sitten loput. Sirottele vehnäjauhot, kaakaojauhe ja mantelit ja sekoita varovasti taikinaan.

3. Leivinpaperoi noin 21 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, lisää taikina ja paista kakkupohjaa kuumassa uunissa noin 35 min. Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Poista jäähtynyt kakku vuosta ja halkaise se kahteen osaan.

3

1. Sekoita maito, sokeri ja Custard Powder ja keitä kasaan paksun kermaiseksi koostumukseksi. Sulata suklaa kuumaassa seoksessa ja anna jäähtyä. Vatkaa voi käsivatkaimella vaahdoksi noin 5 min. ajan ja lisää seokseen sitten lusikallinen kerrallaan samalla hyvin sekoittaen.  

2. Valele kakkupohjat noin 2-3 rkl appelsiinimarinadilla ja levitä päälle paksulti suklaakermaa. Leikkaa marinoidut appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne kerman päälle. Ripottele appelsiinin kuorisuikaleet tasaisesti ja aseta laita kakkupohjat päällekkäin. Koristele suklaalastuilla mieleiseksi.