0
Jääkylmä suklainen banaanipirtelö lämpimällä kookosvaahdolla
4
LINDT Excellence 70%
45-60 minuuttia
Medium

150 g LINDT Excellence 70% -suklaata

7½ dl kookosmaitoa, makeuttamatonta

1 vaniljatangon siemenet

1¼ dl sokeria

2 kypsää banaania

1

1. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kookosmaito, vaniljatangon siemenet ja sokeri kattilassa. Laita 2½ dl maitoseosta sivuun vaahtoa varten. Ota kattila pois levyltä, lisää pienet suklaapalaset jäljellä olevaan kookosmaitoseokseen (5 dl) ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita seos pakastimeen noin tunniksi. Sekoita välillä.

2. Kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää ne jääkylmään suklaakookosseokseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada pirtelö neljään lasiin.  

3. Lämmitä jäljellä oleva kookosmaitoseos uudelleen korkeareunaisessa kattilassa. Sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi. Pidä kattilaa hieman kallellaan ja jaa lusikalla yhtä paljon vaahtoa jokaisen suklaa-banaanipirtelön päälle.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.