150 g LINDT Excellence 70% -suklaata
7½ dl kookosmaitoa, makeuttamatonta
1 vaniljatangon siemenet
1¼ dl sokeria
2 kypsää banaania
Valmistus
1. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kookosmaito, vaniljatangon siemenet ja sokeri kattilassa. Laita 2½ dl maitoseosta sivuun vaahtoa varten. Ota kattila pois levyltä, lisää pienet suklaapalaset jäljellä olevaan kookosmaitoseokseen (5 dl) ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Laita seos pakastimeen noin tunniksi. Sekoita välillä.
2. Kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää ne jääkylmään suklaakookosseokseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada pirtelö neljään lasiin.
3. Lämmitä jäljellä oleva kookosmaitoseos uudelleen korkeareunaisessa kattilassa. Sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi. Pidä kattilaa hieman kallellaan ja jaa lusikalla yhtä paljon vaahtoa jokaisen suklaa-banaanipirtelön päälle.
Excellence 70%