0
Jäädytetty mokkakohokas
6
The LINDT Excellence 70%
30-45 minuuttia
Medium

1¼ dl maitoa

2 dl kuohukermaa

30 g pikakahvia

100 g LINDT Excellence 70% -suklaata

3 kananmunaa

Ripaus suolaa

Vajaa 1 dl sokeria

100 g LINDT Excellence 70% -suklaata, sulatettuna koristelua varten

Karkeaksi pilkottuja tai murennettuja Amaretti-keksejä koristeluun

1

Valmistus

1. Kuumenna maito, kuohukerma ja pikakahvi kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja annan sen jäähtyä noin 15 minuuttia.

2. Laita sillä aikaa jokaiseen espresso- tai mokkakuppiin leivinpaperikaistale, joka on noin 3cm leveä ja 10 cm pitkä. Asettele paperi niin, että kohokas voi kohota noin 2 cm kupin reunan yläpuolelle. Kiinnitä paperi paikalleen teipillä. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.

3. Erottele kananmunat. Vatkaa keltuaiset mokka-kerma-maito-seokseen vesihauteessa, kunnes seoksen koostumus on tasainen. Lisää suklaanpalat vähitellen ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut kuumaan kermaan. Anna jäähtyä.

4. Lisää ripaus suolaa valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen aikana. Nostele sitten varovasti suklaa-kerma-seoksen sekaan.

5. Kaada seosta jokaiseen kuppiin niin paljon, että seos ylettyy paperirenkaan yläosaan. Laita pakastimeen 4 tunniksi.

6. Ota kohokkaat pakastimesta. Poista kupeista leivinpaperikaistaleet. Kaada hieman sulatettua suklaata jäätyneiden kohokkaiden päälle. Viimeistele koristelu tipottelemalla murskattuja keksinpaloja päälle.

Excellence 70%

Excellence 70%

70% kaakaota sisältävä yllättävän pehmeä ja kermainen tumma suklaakokemus. Hieman karvas ja tasapainoisen hapokas maku on hennon kukkainen sekä hedelmäinen. Lopussa tuntuvat vaniljan aromit.