0

Suklaa & kahvi

Mahdollisuudet ihaniin kahvi- ja suklaayhdistelmiin ovat loputtomat, sillä kahvilla on runsaasti erilaisia makuominaisuuksia ja maisteltavia Lindt EXCELLENCE -suklaiden herkullisia makuja on monia.

Vaiheittainen ohje kahvin ja suklaan maisteluun

Varmista, että nautit aisteihin perustuvan matkan jokaisesta vaiheesta. Kiinnitä huomiota pakkauksen ulkonäköön, sen avaamisesta kuuluvaan ääneen ja ensimmäisiin aromeihin, jotka pääsevät ilmaan avaamisen jälkeen.

Ota seuraavaksi kupillinen kahvia. Hörppää kahvia hieman teelusikasta ja varmista, että neste leviää tasaisesti suuhun, jotta voit havaita sen kaikki eri vivahteet.

Haista suklaata ja nautiskele sen aromeista, ennen kuin taitat siitä palasen. Kuuntele sen napsahdusta. Ota pieni pala ja anna sen sulaa hitaasti suussasi. Voit nauttia suklaan tuoksusta parhaiten, kun hengität suun kautta sisään ja nenän kautta ulos. Näin pystyt aistimaan suklaan tuoksun täysin siemauksin. Kiinnitä huomiota aromeihin, rakenteeseen ja sulamiseen kuluvaan aikaan. Kun olet viimein niellyt suklaan, mieti makua ja miten kauan se viipyy suussa.

Ota välittömästi toinen hörppy kahvia ja huomaa, miten maut yhdistyvät juuri maistamasi suklaan kanssa. Täydentävätkö maut ja aromit toisiaan vai ovatko ne ristiriidassa keskenään? Kenties toisesta vapautuu paremmin havaittavia makuja kuin toisesta?