0

LINDOR - makea kulta

LINDOR-kokemus

Lindor suklaakuulan pitäminen käsissäsi on aivan sanoin kuvaamaton tunne. Käyttässäsi kaikkia aistejasi ihastut makean suklaan tuoksuun, kun otat rapisevan käärepaperin käsiisi ja avaat herkullisen suklaan hitaasti. Näet täydellisen pyöreän suklaakuulan, kun avaat kääreen varovasti. Ota suklaakuula sormiesi väliin. Se alkaa sulaa hitaasti, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi syödä se nopeasti! Tällaisen kauniisti valmistetun suklaan käärepaperin avaaminen paljastaa aidon makean kullan. Tämä on todellinen Lindor-kokemus.

LINDT ja OR

Ensimmäinen Lindor suklaakuula luotiin yli 60 vuotta sitten. Lindt Suklaamestarilla ja hänen kollegoillaan oli kiire luoda suklaaherkkuja. Heillä ei kuitenkaan ollut aavistustakaan siitä, että he keksisivät sattumalta jotain todella ainutlaatuista ja yhtä arvokasta kuin suklainen ”makea kulta”. Kauniille suklaakonvehtiluomukselle annettiin nimeksi Lindor, jotka muodostuu sanoista LINDT, joka on synonyymi hienoimmalle suklaalle, ja ranskankielisestä sanasta ”Or”, joka tarkoittaa kultaa.

Helmeksi osoittautunut

Lindor-nimi lupasi puhdasta kultaa ja se piti lupauksensa! Se tuskin yllätti, sillä suklaa oli todella pehmeää ja vastustamatonta. Kaikki sveitsiläiset halusivat sitä heti lisää! Käytännössä kaikki sveitsiläiset juhlistivat vuoden 1949 joulua Lindorilla ja juhlapyhien jälkeen he huomasivat haluavansa lisää... Oliko Lindor tarkoitettu vain jouluherkuksi?

Makean kullan lanseeraus

Sveitsiläisten arkielämä muuttui juhlallisemmaksi joulun lähestyessä vuonna 1949. Lindt Suklaamestarit olivat luoneet uuden, suussa sulavan sensaation, Lindorin. Suklaaherkku löysi tiensä kauppoihin ja sveitsiläisten sydämiin juuri sopivasti ennen joulua tehden elämästä hieman makeampaa!

Lindor suklaakuulan punainen ja kiiltävä käärepaperi teki siitä juhlallisen näköisen. Se oli aivan kuin joulukoriste, joten se sopi täydellisesti joulunaikaan tuoden iloa ja riemua sveitsiläisiin koteihin. Pian uuden vuoden jälkeen Lindor kuitenkin katosi kauppojen hyllyiltä ja monet nautiskelijat jäivät kaipaamaan tätä suklaaherkkua. Suklaamestarit eivät olleet tyytyväisiä tähän tilanteeseen. Mitä pitäisi tehdä tilanteen korjaamiseksi?

Kultainen ratkaisu

Lindt Suklaamestarit halusivat, että Lindor suklaakuulat olisivat autuaallinen nautinto vuoden jokaisena kuukautena ja he tekivät taikojaan toteuttaakseen tämän unelman. Suklaamestarit pyrkivät luomaan ainutlaatuisen suklaakuulan pohjalta myös muita suussa sulavia Lindor-tuotteita eri muodoissa, kuten suklaalevyinä, pääsiäismunina ja muina suklaaherkkuina. Nämä uudet luomukset valmistettiin tietysti kuuluisan reseptin mukaan, mikä varmisti, että suklaa suli suussa täydellisesti. Siitä lähtien suklaafanit ja herkkusuut ovat voineet nauttia suosikkisuklaataan ympäri vuoden ja he ovat samaa mieltä siitä, että Lindor sopii jokaiseen vuodenaikaan. Satoipa lunta tai paistoipa aurinko, Lindor on täydellinen valinta jokaiseen hetkeen.