The Lindt Difference
Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkin suklaat vain maistuvat paremmalta? Tutustu hienoimman Lindt suklaan valmistamisen eri vaiheisiin
1

Hienoin kaakao

Learn More
2

Ainutlaatuinen paahtaminen & jauhaminen

Learn More
3

Lindt keksintö

Learn More
4

Parhaat raaka-aineet

Learn More
5

Täydellinen viimeistely

Learn More
3

Lindt Inventio

Kun suklaa ensimmäistä kertaa saapui Eurooppaan, se ei ollut alkuunkaan samanlaista kuin suklaa, jonka tunnemme tänäpäivänä. Se oli karkeaa ja kuivaa eikä lainkaan sulanut suussa. Sitten vuonna 1879,  Rodolphe Lindt muutti koko suklaanvalmistusmenetelmää keksimällä konssauksen. Konssauksen avulla saavutamme ominaisen silkkisen pehmeän koostumuksen, joka erottaa meidät muista, ja jota ihmiset odottavat Lindt suklaalta.

 

Konssauksen tarina

Rodolphe Lindtin unelma oli valmistaa uskomattoman pehmeää suklaata, joten hän investoi käytettyihin tarvikkeisiin ja työskenteli väsymättömästi menetelmän ja koostumuksen parissa. Yhtenä perjantai-iltana Lindt lähti tehtaalta jättäen työnsä kesken. Joko hän unohti sammuttaa koneen tai hän jätti sen päälle tarkoituksella, sitä voimme vain arvailla.
Kone kuitenkin työsti suklaata koko viikonlopun. Kun hän maanantaina palasi, löysi hän jotain mikä muutti hänen unelmansa todeksi: kiiltävää ja pehmeää nestemäistä suklaata. Teknologiaa on jatkuvasti päivitetty ja tänäpäivänä Lindtin mullistavaa keksintöä käytetään kauttaltaan koko suklaateollisuudessa.
konssaus
Substantiivi Konssaus on käänteentekevä vaihe suklaan valmistusprosessissa, jossa makua ja koostumusta hienosäädetään työstämällä suklaamassaa voimakkaasti korkeassa lämpötilassa.

Kuinka konssaus toimii

 

Kaakaonibsien paahtamisen ja jauhamisen jälkeen tuloksena on puhdasta kaakaomassaa, johon lisätään muita ainesosia kuten sokeria ja maitoa. Tämän jälkeen se jauhetaan uudestaan valmistaen seosta konssaukseen. Näin Lindtin viimeisintä tekniikkaa edustava konssauslaite toimii: se on pitkä prosessi,   joka pitää sisällään kuumennetun nestemäisen suklaan voimakasta sekoittamista, hämmentämistä sekä ilmausta, joka poistaa ei-toivottua happamuutta ja kitkeryyttä. Menetelmä ei juurikaan eroa höyrystämisestä. Konssauslaitteessa vietetty aika myös tasoittaa paakkuja ja tekee suklaan koostumuksesta uskomattoman pehmeän. Tämän vaiheen jälkeen suklaa on valmis muunnettavaksi lempi Lindt tuotteiksesi.

 

Tärkeät päivämäärät suklaan historiassa

0 eKr.

Mayo Chinchipe käytti kaakaopapuja ensimmäisen kerran Santa Anassa (Florida)

0

Iso-Britannialaisen suklaanvalmistaja, J.S Fry and Sons, valmisti ensimmäisen kiinteän suklaan. Ennen tätä suklaata oltiin nautittu ainoastaan nestemäisenä.

0

Rodolphe Lindt keksii konssauslaitteen ja tekee ylellisen pehmeän suklaan valmistuksesta totta

Tärkeät hetket Lindtin historiassa

"Konssi sekoittaa suklaata intensiivisesti, antaen sille silkkisen pehmeän koostumuksen.”
– Lindt Suklaamestari
Inspiroidu resepteistämme
Mustanmetsän kirsikka-crumble
Hemmottele vieraitasi tällä maukkaalla kirsikka-brownieherkulla.
Suklaamousse hedelmäisellä curryhöysteellä
Hedelmäinen suklaaversio currysta!