0

LINDT EXCELLENCE -Tumma suklaa

LINDT EXCELLENCE is nowadays available in more than 30 flavours
LINDT EXCELLENCE is nowadays available in more than 30 flavours

Vuonna 1989 luotu LINDT EXCELLENCE on erään LINDT-suklaamestarin luomus. Hän sai siihen inspiraation maailmanmatkoiltaan ja rakkaudestaan hyvään ruokaan. Hän ryhtyi kokeilemaan erilaisten kaakaopapujen sekoituksia, kaakaon prosenttipitoisuuksia sekä millaisia vaikutuksia kaakaovoin ja sokerin erilaisilla sekoitussuhteilla on. Hän käytti perusteellisissa kokeiluissaan korkealaatuisimpia kaakaopapuja Ecuadorista, Madagaskarilta, Ghanasta ja Karibian saarilta. Näiden kokeilujen tuloksena syntyi Cocoa 70 % -suklaa. Maku oli niin hienostunut ja kauan suussa viipyvä sekä rakenne niin erinomainen, että sille annettiin nimi LINDT EXCELLENCE. Tämä oli ainoa sopiva nimi suklaalevylle, joka ilmensi ensiluokkaisen suklaan parhaita puolia.

Tästä ensimmäisestä suklaalevystä alkaen kaikki LINDT EXCELLENCE -makuvaihtoehdot ovat luvanneet tarjota samaa korkealaatuista kaakaota, hienoa rakennetta ja täyteläisiä aromeja. Koet monikerroksisen makunautinnon siitä hetkestä lähtien, kun suklaa alkaa sulaa suussasi ja nautit tämän poikkeuksellisen suklaan aromaattisista mauista. LINDT EXCELLENCE -suklaan hienostunut maistelu korostaa elämän hienoimpia asioita ja tarjoaa ylivoimaisesti parhaan aistikokemuksen, joka avaa mielesi ja vie sinut uusiin kulinaarisiin nautintoihin.

LINDT-suklaamestari maistamassa EXCELLENCE suklaata
LINDT-suklaamestari maistamassa EXCELLENCE suklaata

“Kokemus on täysin subjektiivinen, kun kyse on kaakaoprosentista.”

LINDT-suklaamestari Stefan Bruderer sanoo:

”Kokemus on täysin subjektiivinen, kun kyse on kaakaoprosentista. Itsellesi täydellisen prosenttimäärän löytäminen on tärkeämpää kuin korkeimman saatavilla olevan kaakaoprosentin löytäminen. Monissa tummissa suklaissa ilmoitettu prosenttimäärä viittaa kaikkien kaakaopavuista johdettujen ainesosien prosenttimäärään tuotteen painosta. Mitä korkeampi prosenttimäärä on, sitä enemmän tuotteessa on suklaata ja vähemmän muita ainesosia, pääasiassa sokeria. Korkeampi prosenttimäärä tarkoittaa myös intensiivisempää, karvaampaa ja suklaisempaa makua.”

LINDT EXCELLENCE 70%

LINDT EXCELLENCE 70% suklaa
LINDT EXCELLENCE 70% suklaa

LINDT EXCELLENCE -tummassa 70% suklaassa on vähintään 70% kaakaota ja sen maku on rikas ja monitahoinen. Aluksi maku on hieman karvas, mutta tasapainoisen hapokas. Sitten se muuttuu hennon kukkaiseksi, jossa on ripaus vaniljaa. Karvaat ja makeat maut täydentävät toisiaan ja varmistavat ainutlaatuisen ja ensiluokkaisen makuelämyksen. Jokainen suklaan ystävä arvostaa tämän herkun harmonista ja kauan suussa viipyvää makua. Kaakaon, kuvattujen hedelmien ja tupakan voimakas aromi antaa EXCELLENCE 70% -suklaalle sen täyteläisen, pitkään suussa viipyvän ja intensiivisen maun. 70% -suklaan lisäksi on olemassa myös mieto versio samasta suklaasta, Mild 70%. Ero on aromissa ja maussa. Miedossa versiossa tulee esiin sitruksen, vaniljan ja tuoreiden lehtien aromit. Se on pehmeä ja kermainen tumma suklaa, joka ei ole liian karvas tai voimakas. LINDT EXCELLENCE 70% -suklaan maku on pirteän kukkainen, hedelmäinen ja vaniljan vivahteikas.

LINDT EXCELLENCE 85% suklaa
LINDT EXCELLENCE 85% suklaa

LINDT EXCELLENCE 85% -tumma suklaa on luonteeltaan erittäin voimakas. Karvas ja kuiva ensivaikutelma pyöristyy kaakaovoin vaikutuksesta, mikä luo harmonisen tasapainoisen kokonaisuuden. Jos maistelet suklaata harkiten, voit huomata kuivattujen hedelmien, lakritsin ja tupakan aromeja sekä tuoreita maanläheisiä vivahteita. Tämä poikkeuksellinen tumma suklaa ilmentää kaakaopapujen syvintä olemusta: väri on tumman ruskea ja aromi paahdettu, kahvinen ja puumainen. LINDT EXCELLENCE 85% on maultaan puumaisen sitruksinen ja siinä on häivähdys yrttisyyttä ja punaista marjaa.  

LINDT EXCELLENCE 90% suklaa
LINDT EXCELLENCE 90% suklaa

Täyteläinen tumma suklaa on valmistettu taidokkaasti pehmeäksi ja rikkaaksi sekä maultaan voimakkaan kaakaoiseksi, mutta kuitenkin yllättävän tasapainoiseksi. Väri on syvän musta, ja esiin nousevat maanläheiset, kuivien lehtien ja lakritsin aromit. Maku on suussa pehmeän täyteläinen, voimakkaan kaakaoinen sekä yllättävän tasapainoinen. LINDT EXCELLENCE 90% on maanläheinen, pehmeä ja täyteläinen ja siinä on vaniljan, espresson ja paahdettujen pähkinöiden vivahteita.

LINDT EXCELLENCE 99% suklaa
LINDT EXCELLENCE 99% suklaa

Tämä on tumman suklaan huipentuma niille, jotka todella arvostavat tummaa suklaata. LINDT EXCELLENCE 99% paljastaa hienoimpien kaakaopapujen todellisen maun ja voimakkuuden. Siinä on vahva ja täyteläinen kaakaon maku ja voimakas tuoksu. Suussa hitaasti sulaessaan se vapauttaa intensiivisiä, savuisen paahteisia makuja. Tämä suklaa on ihanteellinen valinta todella kehittyneelle makuaistille. Väri on pikimusta, ja siinä on maanläheisiä, paahdetun kahvin ja kuivattujen luumujen aromeja. Ylivertaisessa kaakaon maussa on häivähdys vaniljaa, täyteläistä kinuskia ja karhunmarjaa. Makuelämys on intensiivisin mahdollinen suklaalle, sen rakenne on upea ja se sulaa suussa erinomaisesti. Saatavilla 50 g levynä.