0

Puhdasta juomavettä kaakaonviljelijöille ja heidän yhteisöilleen

Puhdas ja turvallinen juomavesi ei ole itsestäänselvyys sen paremmin Ghanassa kuin monessa muussakaan Afrikan maassa. LINDT pyrkii aktiivisesti kohentamaan kaakaonviljelijöiden elämänlaatua ja parantamaan puhtaan juomaveden saatavuutta.

Sadia Alimaiu asuu pienessä länsighanalaisessa Sefwi Boakon kylässä. Hän on yksi niistä viljelijöistä, joilta hankimme LINDT-suklaiden valmistuksessa tarvittavat ensiluokkaiset kaakaopavut. Sadia on viljellyt kaakaota pienellä kolmen jalkapallokentän kokoisella palstallaan kymmenen vuoden ajan. Hän pitää huolta puistaan läpi vuoden ja poimii hedelmät lokakuusta huhtikuuhun kestävällä satokaudella. Hän avaa hedelmät, antaa kaakaopapujen fermentoitua yhdessä hedelmälihan kanssa ja jättää ne sitten kuivumaan ja kehittämään ainutlaatuista aromiaan.

Sadia Alimaiu tietää liiankin hyvin, kuinka tärkeää puhdas juomavesi on kaakaonviljelijöille. ”Aikaisemmin olin usein sairaana enkä pystynyt tekemään töitä. Ja ilman työntekoa en tietenkään pystynyt ansaitsemaan elantoani.” Vain harvoilla viljelijöillä ja maatyöläisillä on vakuutuksia tai säästöjä. Ilman säännöllisiä tuloja heidän toimeentulonsa on siis uhattuna. Sairaalakäynnit ja lääkärimaksut lisäävät taakkaa entisestään. Kylään Lindt & Sprünglin tuella porattu kaivo on parantanut juomaveden saatavuutta ja laatua, ja kyläläiset ovat huomanneet terveydentilansa kohentuneen.

Zwei glückliche Einwohner

"Enää en ole sairaana yhtä usein kuin ennen, koska vesi on paljon puhtaampaa."

Sadia Alimaiu sanoo samaa: ”Enää en ole sairaana yhtä usein kuin ennen, koska vesi on paljon puhtaampaa. Olen energisempi, vahvempi ja terveempi, ja minulla on enemmän aikaa maataloustöille.

Cocoa Farming Logo

Kaivon rakentaminen on parantanut minun ja perheeni elämänlaatua huomattavasti.”

Kun Sadia nykyään tarvitsee juomavettä, hän pumppaa sitä kylään Lindt & Sprüngli Farming Program -viljelyohjelman puitteissa rakennetusta kaivosta.

Enää hänen tai muidenkaan kyläläisten ei tarvitse lähteä pitkille vedenhakureissuille eikä juoda vettä joista ja lammista, joiden vesi oli usein saastunutta. Yhdessä paikallisen kumppanimme Source Trustin kanssa olemme poranneet ja kaivaneet jo yli sata puhdasta juomavettä tarjoavaa kaivoa. Tiedämme, kuinka tärkeää puhdas vesi on kaakaonviljelijöille. Siksi jatkamme ghanalaisviljelijöiden vedensaannin parantamista myös tulevaisuudessa.