0

Lindt & Sprüngli toimii kestävän kehityksen edistämiseksi

Kaakaonviljelijät, maidontuottajat, vaniljanpoimijat... Nämä ovat vain muutamia niistä kumppaneista, jotka auttavat Lindt Suklaamestareita valmistamaan ensiluokkaista suklaata. Kaikkia Lindt & Sprünglin menestyksen eteen ahkeroivia on mielestämme kohdeltava reilusti. Siksi noudatamme raaka-aineiden hankinnassa ja niiden jatkojalostuksessa tiukkoja eettisiä ja kestävän kehityksen mukaisia normeja.

Schokolade Bauern beim nachhaltigen Anbau
Verpacken der nachhaltigen Schokolade

Olemme vakuuttuneita siitä, että kestävä ja sosiaalisesti vastuullinen toiminta on minkä tahansa yrityksen pitkäkestoisen menestyksen edellytys. Siksi panostamme mahdollisimman hyvään laatuun ja mahdollisimman kestäviin ratkaisuihin koko tuotantoprosessissa raaka-aineiden hankinnasta aina siihen saakka, kun suussa sulavat suklaamme päätyvät kuluttajille. Kaikkien kumppaneidemme reilu kohtelu on meille aivan yhtä tärkeää kuin ympäristön ja luonnonvarojen huomioiminen.

Turvaamme kaakaon tulevaisuutta

Kaakao on tärkein raaka-aineemme. Ylivertaisen laadun ja riittävien määrien varmistaminen myös tulevina vuosina ei ole mikään helppo tehtävä. Lindt & Sprüngli Farming Program -viljelyohjelma on avainasemassa, kun pyrimme parantamaan kaakaopapujen laatua ja kasvattamaan satotasoa. Ohjelman kautta tuemme kaakaonviljelijöitä heidän työssään esimerkiksi kouluttamalla heitä ja parantamalla paikallista infrastruktuuria. Työskentely- ja elinolosuhteita kohentamalla autamme pitämään kaakaonviljelyn houkuttelevana vaihtoehtona myös tulevien sukupolvien silmissä. Kaakaon tulevaisuuden turvaamiseksi olemme jo usean vuoden ajan tehneet yhteistyötä kaakaontuotantomaissa toimivien kumppanien kanssa.

Ein Bauer bei seinen Kakaobäumen

Tartumme haasteisiin uraauurtavilla tavoilla

Pilottiprojektimme hyödyntävät alalla ennestään tuntemattomia menetelmiä ja ovat osoittautuneet huomattavan onnistuneiksi erityisesti Ghanassa, josta ostamme suurimman osan korkealuokkaisista kaakaopavuistamme. Olemme sitoutuneet parantamaan papujen laatua entisestään ja kohentamaan viljelijöiden sekä heidän perheidensä elinolosuhteita. Menestyksemme perustana on kaakaon niin kutsuttu jäljitettävyys. Tahdomme tietää, mistä kylästä kukin vastaanottamamme papusäkki on peräisin. Vain sillä tavoin voimme varmistaa, että kaakao täyttää laatuvaatimuksemme. Ja vain sillä tavoin voimme auttaa paikallistasolla viljelymenetelmien uudistamisessa ja satomäärien kasvattamisessa. Lisäksi pyrimme aktiivisesti parantamaan maaseutualueiden sosiaalisia olosuhteita ja toimimme lapsityön torjumiseksi.

Zwei zufriedene Einwohner bei ihrer Trinkwasserquelle

Hankinnan kestävyys

Kaakaon lisäksi suklaan valmistukseen tarvitaan muitakin laadukkaita aineksia, esimerkiksi maitoa, manteleita, hasselpähkinöitä, vaniljaa ja sokeria. Myös näiden raaka-aineiden sekä pakkausmateriaalien hankinnassa tahdomme tehdä vastuullisia valintoja. Pitkäkestoinen yhteistyö esimerkiksi paikallisten maidon- ja sokerintuottajien kanssa mahdollistaa luottamuksellisten suhteiden muodostumisen. Teemme hankintamme aina mahdollisimman lähellä tuotantopaikkaa. Sillä tavoin pystymme vähentämään kuljetuskustannuksia ja ilmastolle haitallisia kasvihuonekaasupäästöjä. Periaatteestamme hyötyy myös paikallinen talous.

Suklaanvalmistuksen kestävyys

Lindt & Sprünglille saapuneita ensiluokkaisia raaka-aineita käsitellään kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Pyrimme jatkuvasti vähentämään käyttämämme energian ja veden määrää ja valmistamaan

suklaata entistä ympäristöystävällisemmällä tavalla. Toteutamme omia projekteja ja osallistumme myös kansainvälisiin hankkeisiin, esimerkiksi Carbon Disclosure Projectiin. Emme kuitenkaan tingi tiukoista laatuvaatimuksista, jotka takaavat kuluttajille heidän korkeita odotuksiaan vastaavat suklaay niin lahjaksi lahjaksi kuin omaksi nautinnoksi. Ympäristöä koskevat periaatteemme, yksityiskohtaisesti määritellyt tavoitteemme ja säännölliset tarkastukset auttavat meitä saavuttamaan omat korkeat ympäristönormimme. Kaikilla työntekijöillämme on oma ratkaiseva osansa yrityksemme menestyksessä. Esimerkkinä mainittakoon Lindt Suklaamestarit. Heidän terävät silmänsä, heidän huippuhienostunut makuaistinsa, heidän tietonsa kaikista kaakaon prosessoinnin ja suklaan valmistuksen hienouksista... Heidän intohimonsa huokuu jokaisesta tehtaassamme valmistetusta LINDT-suklaapalasta. Koska emme tahdo intohimon sammuvan, tarjoamme henkilöstöllemme houkuttelevat työskentelyolosuhteet. Pystymme nimittäin saavuttamaan huipputuloksia vain, jos työntekijämme ovat tyytyväisiä.

Ernst Tanner - CEO and Chairman of Lindt & Sprüngli
Ernst Tanner, CEO and Chairman of Lindt & Sprüngli

Varmistamme koko prosessin kestävyyden

Tunnemme suurta vastuuta toimittajiamme ja työntekijöitämme, mutta myös kuluttajiamme kohtaan. Valmistamme maailman parhaisiin kuuluvia suklaita emmekä tingi tai tee kompromisseja mistään - sen paremmin laadusta kuin elintarviketurvallisuudestakaan. Kattava asiantuntijoiden verkosto varmistaa, että LINDT-tuotteet täyttävät tiukat laatuvaatimukset koko prosessin aikana raaka-aineista aina valmiiden suklaiden toimittamiseen saakka. Koska koko tuotantoketju on omassa valvonnassamme alusta loppuun, pystymme takaamaan parhaan mahdollisen laadun ja täydellisen sitoutumisen kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Uskomme vakaasti, että suklaan mausta voi nauttia täysin vasta sitten, kun ylivertainen laatu sekä ihmisten ja ympäristön vastuullinen kohtelu kulkevat käsi kädessä.