0

100% sertifioitua kestävästi tuotettua palmuöljyä

LINDT-suklaiden rasvana käytetään ainoastaan kaakaovoita, mutta täytteissä käytetään myös palmuöljyä. Tahdomme välttää palmuöljytuotannon ihmisille ja luonnolle aiheuttamia haittavaikutuksia ja valitsemme siksi kestävästi tuotettua palmuöljyä.

Ainoa kasvirasva, jota käytetään LINDT-suklaissa on kaakaovoi. Joissakin täytteissä on myös muita kasvirasvoja, mukaanlukien palmuöljy. Tuotantoprosessissa Lindt & Sprüngli valitsee kestävästi tuotettua palmuöljyä minimoidakseen palmuntuotannon haitalliset vaikutukset ympäristölle ja ihmisille.

 

Palmuöljyllä on erinomaiset sulamisominaisuudet, neutraali maku ja sen koostumus huoneenlämmössä on kiinteä. Näistä syistä sitä käytetään yleisesti. Palmuöljy sopii erityisen hyvin kermaisten täytteiden ainesosaksi, koska sen ansiosta täytteet tuntuvat kuin sulavan suuhun.

 

Vastuullista palmuöljytuotantoa

Palmuöljyä käytetään kaikkialla maailmassa moniin tuotteisiin esimerkiksi täytesuklaiden, levitteiden ja margariinien mutta myös sampoiden ja pesuaineiden valmistukseen. Sen kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja öljypalmuja istutetaan koko ajan lisää. Öljypalmut ovat erittäin houkutteleva viljelykasvi, sillä ne tuottavat muihin öljykasveihin verrattuna moninkertaisen sadon.

Öljypalmu viihtyy trooppisilla vyöhykkeillä, ja sitä viljellään usein monokulttuurisesti.

Tavanomaisia menetelmiä hyödyntävä palmuöljytuotanto on joutunut jatkuvasti lisääntyvän erilaisten kansalaisjärjestöjen kritiikin kohteeksi. Nämä järjestöt kiinnittävät huomiota sademetsän tuhoamiseen sekä siihen asiaan, että alkuperäisväestöä sekä eläimiä ajetaan pois asuinalueiltaan, jotta suurille viljelmille saadaan tehtyä tilaa. 

Lindt & Sprüngli on tukenut vastuullista palmuöljytuotantoa monien vuosien ajan vähentääkseen palmuöljytuotannon haittoja.

WWF:n aloite

Kestävästi tuotettu palmuöljy tarjoaa perinteisin menetelmin tuotetulle palmuöljylle houkuttelevan vaihtoehdon. Maailman luonnonsäätiön eli WWF:n aloiteesta perustettiin RSPO-järjestö (The Roundtable on Sustainable Palm Oil) vuonna 2004. Järjestö tukee erityisesti kestävän palmuöljyntuotannon hankkeita ja pyrkii vähentämään palmuöljyntuotannon haitallisia vaikutuksia erilaisten sertifikaattien avulla. Lindt & Sprüngli on RSPO-järjestön aktiivinen jäsen vuodesta 2008 ja sitoutunut parantamaan palmuöljytuotannossa vallitsevia olosuhteita.

Nykyään Lindt & Sprüngli käyttää ainoastaan kestävistä ja sertifioiduista lähteistä hankittua palmuöljyä resepteihinsä, jotka sisältävät tätä ainesosaa. Kestävästi tuotettu palmuöljy takaa, että laatua ja eettisiä normeja koskevat korkeat vaatimuksemme täyttyvät ja että kuluttajat voivat empimättä nauttia sekä tavallisia että täytettyjä LINDT-suklaita.

Lisää tietoa Lindt & Sprunglin palmuöljyn hankinnasta löytyy Lindt & Sprüngli yrityksen palmuöljyosiosta. (http://www.lindt-spruengli.com/palmoil/)