Kuinka jauhamme pavut
"Kaakaopapujen paahtaminen tuo esiin niiden täyteläiset, suklaiset tuoksut."
- Lindtin suklaamestari
Seulonta
Substantiivi
Kaakaopapujen valmistaminen paahtamista varten. Prosessissa käytetään voimakasta puhallusilmaa, jotta kaakaopapujen kuorten palaset saadaan eroteltua kaakaonibseistä.
Kaakaopapujen paahto ja jauhatus numeroina
Aromien määrä yhdessä paahdetussa kaakaopavussa
Vuosien määrä, joiden aikana Lindt on paahtanut ja jauhanut omaa uniikkia kaakaopapusekoitustaan
Vuosi, jolloin ranskalainen keksijä Monsieur Dubuisson loi ensimmäisen pöytämyllyn kaakaopapujen jauhatusta varten
Kuinka paahdamme papumme
Kaakaopapujen paahtamisen ja jauhatuksen historia
Kun kaakaopavut alun perin saapuivat Eurooppaan vuosisatoja sitten, ne paahdettiin tulella ja jauhettiin usein muunnetuissa jauhomyllyissä. Tämä tuotti karkeaa suklaata, jossa oli hyvin vähän makua. Onneksi suklaanvalmistusprosessi on nähnyt pitkän kehityskulun sen jälkeen. Me Lindt & Sprünglilla pidämme paahtamista ja jauhatusta omana erikoisosaamisenamme.
Tiedämme, että onnistunut paahto riippuu ajoituksesta ja lämpötilasta. Tunnemme kaakaopapumme ja olemme löytäneet kaavan, jolla jokaisesta pavusta saadaan mahdollisimman paljon makua.
Sen jälkeen jauhamme suklaamme ja viimeistelemme sen ainutlaatuisen hienolla tavalla – minkä ansiosta suklaamme on niin silkkistä ja sileää.