Lindtin ainutlaatuisuus -

2. Ainutlaatuinen paahto ja jauhatus

On suklaata, ja sitten on Lindtin suklaata. Tutustu täydellisen suklaan salaisuuksiin...


Ainutlaatuinen paahto ja jauhatus

Meillä Lindt & Sprünglissä on oma ainutlaatuinen prosessimme kaakaopapujen paahtamista ja jauhamista varten. Kun hienoimmat kaakaopavut on huolellisesti valittu ja sekoitettu, kaakaopavut paahdetaan, jotta niiden kaunis aromi ja maku tulevat esiin. Sen jälkeen viimeistelemme pavut hienolla jauhatuksella. Koko prosessi on omaa tuotantoamme, jotta voimme varmistaa, että tuotamme jatkuvasti täydellisyyttä.

Master Chocolatier roasting cocoa

Kuinka jauhamme pavut


"Kaakaopapujen paahtaminen tuo esiin niiden täyteläiset, suklaiset tuoksut." 

- Lindtin suklaamestari


5 tärkeää vaihetta kuinka valmistelemme kaakaopavut paahtamista ja jauhamista varten:

1. Kaakaopapujen sadonkorjuu.

2. Fermentointi ja kuivatus.

3. Puhdistus.

4. Kaakaonibsien irrottaminen kaakaopavun kuorista.

5. Kaakaonibsien höyryttäminen.

Sen jälkeen on paahdon ja jauhatuksen aika...

Seulonta

Seulonta
Substantiivi
Kaakaopapujen valmistaminen paahtamista varten. Prosessissa käytetään voimakasta puhallusilmaa, jotta kaakaopapujen kuorten palaset saadaan eroteltua kaakaonibseistä.
 

Kaakaopapujen paahto ja jauhatus numeroina

35

Aromien määrä yhdessä paahdetussa kaakaopavussa

 

139

Vuosien määrä, joiden aikana Lindt on paahtanut ja jauhanut omaa uniikkia kaakaopapusekoitustaan

1776

Vuosi, jolloin ranskalainen keksijä Monsieur Dubuisson loi ensimmäisen pöytämyllyn kaakaopapujen jauhatusta varten

 


Kuinka paahdamme papumme


Kaakaopapujen paahtamisen ja jauhatuksen historia

Kun kaakaopavut alun perin saapuivat Eurooppaan vuosisatoja sitten, ne paahdettiin tulella ja jauhettiin usein muunnetuissa jauhomyllyissä. Tämä tuotti karkeaa suklaata, jossa oli hyvin vähän makua. Onneksi suklaanvalmistusprosessi on nähnyt pitkän kehityskulun sen jälkeen. Me Lindt & Sprünglilla pidämme paahtamista ja jauhatusta omana erikoisosaamisenamme.

Tiedämme, että onnistunut paahto riippuu ajoituksesta ja lämpötilasta. Tunnemme kaakaopapumme ja olemme löytäneet kaavan, jolla jokaisesta pavusta saadaan mahdollisimman paljon makua.

Sen jälkeen jauhamme suklaamme ja viimeistelemme sen ainutlaatuisen hienolla tavalla – minkä ansiosta suklaamme on niin silkkistä ja sileää.


Hienointa kaakaota

Lindtin keksintö