Lindt usein kysytyt kysymykset

ALLERGIAT, RAVINTO- JA RUOKAVALIORAJOITUKSET

Onko Lindt suklaissa gluteenia tai ohramallasta?

Monessa Lindt & Sprünglin valmistamassa premiumsuklaassa on gluteenia, joko viljapohjaisessa ainesosassa tai ohramaltaan myötä. Jos ohramallasuute on ainoa gluteenin lähde aineksissa, on gluteenin määrä hyvin alhainen, eli alle 20 mg/kg (joka on "gluteeniton EU-säädösten ja Codex Almentariuksen mukaan).

Kuluttajille joilla on yliherkkyyttä tarjoamme joitakin korkean kaakaoprosentin tuotteita, joissa ei ole lainkaan viljatuotteita eikä ohramallasta. Tällaisia tuotteita ovat Lindt EXCELLENCE 70%, 85%, 90% ja 99%. Lisäksi meillä on Lindt EXCELLENCE a Touch of Vanilla valkosuklaalevy, LINDOR Strawberry & Cream valkosuklaakuula, LINDOR valkosuklaakuula ja LINDOR valkosuklaalevy jotka eivät sisäällä gluteenia ainesten tai ristikontaktin kautta ja soveltuvat siten kuluttajille joilla on yliherkkyyttä gluteenille. Tarkista aina pakkauksen ainekset varmistaaksesi tuotteen soveltuvuuden.

Valitettavasti kaikki eivät voi nykyisellään nauttia kaikista tuotteistamme ja pyrimme löytämään tapoja joilla voimme tulevaisuudessa tarjota useampia tuotteita erikoisruokavaliota noudattaville.

Ovatko Lindtin tuotteet pähkinäallergiselle turvallisia?

Valitettavasti mikään Lindt tuote ei ole 100% pähkinäallergiaturvallinen.Kaikki tuotantolaitoksemme ovat maapähkinävapaita vuodesta 2016 lähtien. Varoitus "saattaa sisältää pähkinöitä" kertoo että tuotteessa voi olla pieniä jäämiä, koska ne tuotetaan samalla tuotantolinjalla, jossa käsitellään pähkinää. Hasselpähkinää, pistaasia, macadamiaa, cashewta tai pekaania voi esiintyä tuotteissa hyvin vähäisiä määriä, koska samalla linjalla tai samoissa tiloissa valmistetaan niitä sisältäviä tuotteita. "Pähkinät" eivät kuitenkaan sisällä maapähkinää. Kaikki Lindt tuotantolaitokset valmistavat pähkinätuotteita, joten ristikontaminaation vaara on olemassa. Vaikka Lindt noudattaa perusteellisia puhdistusprosesseja pienien jäämien vaara on olemassa, koska ristikontakti voi syntyä toisten tuotteiden kanssa tehtaassa. Allergiaeksperttien mukaan pienikin jäämä pähkinää voi aiheuttaa allergisen reaktion ja suosittelemme lääkärin konsultoimista. Lindt tiedostaa että yliherkkyyksiä on lisääntyvissä määrin ja että allergiat edellyttävät erityisruokavalioita, jotka eivät nykyisellään mahdollista suklaamme nauttimista.

Soijalesitiini Lindt tuotteissa

Soijalesitiiniä on perinteisissä tummissa suklaissamme, maitosuklaassamme ja valkosuklaassamme. Excellence 70%, 85%, 90% ja 99% ovat ainoat tuotteemme jotka eivät sisällä soijalesitiiniä. Meillä on kattava allergeenikontrolliohjelma ja noudatamme tiukkoja valmistusrutiineja pienentääksemme ristikontaminaation riskiä. Merkitsemme kuitenkin kaikki tuotteet varoituksella "Saattaa sisältää soijaa", varoituksena yliherkille kuluttajille.

Mitkä Lindt tuotteet ovat sopivia laktoosi-intoleranssista kärsiville?

Lindt käyttää rasvatonta maitojauhetta, täysmaitojauhetta ja muita meijerituotteita monissa suklaatuotteissa. Valko- ja maitosuklaa sisältävät eniten maitoa, kun taas Excellence 70%, 85%, 90% ja 99% eivät sisällä maitotuotteita. Kaikki Lindt tuotantolaitokset valmistavat kuitenkin valko-, maito- ja tummaa suklaata. Meillä on kattava allergeenikontrolliohjelma ja noudatamme tiukkoja valmistusrutiineja pienentääksemme ristikontaminaation riskiä. Merkitsemme kuitenkin kaikki tuotteet varoituksella "Saattaa sisältää maitoa", varoituksena yliherkille kuluttajille. Tästä johtuen Lindtillä ei ole tuotteita jotka sopivat vaikean laktoosi-intoleranssin omaaville.

Sisältävätkö kaikki Excellence tuotteet varoituksen seesamiallergeenista?

Meillä on tuotantolaitos jossa käsitellään seesamia. Tästä johtuen lisäämme varoitustekstin pakkauksiin varotoimenpiteenä kuluttajien suojelemiseksi. Meillä on myös EXCELLENCE levyjä jotka tuotetaan toisissa tuotantolaitoksissa, joissa ei ole kyseistä varoitustekstiä. Tarkista aina pakkauksesta ainekset, varmistaaksesi onko aineksissa seesamia tai onko olemassa vaara ristikontaminaation aiheuttamista jäämistä.

Kananmunat tai siipikarja ainesosana Lindt tuotteissa

Lindt tuotteissa ei käytetä siipikarjaa aineksena. Muna voi olla aineksena täytetyissä suklaissamme ja konvehdeissamme. Kun aineksissa on kananmunaa tai kananmunan jalosteita aineksissa ilmoitetaan se lihavoituna. Tarkista aina pakkauksesta ainekset, varmistaaksesi tuotteen ainekset.

Myyttekö sokerittomia / vähäsokerisia suklaaatuotteita?

Nykyisellään meillä ei ole sokerittomia tuotteita. Alhaisemman sokeripitoisuuden tuotteena voit kokeilla EXCELLENCE 85% jossa on 5 g sokeria per annos tai EXCELLENCE 90% jossa on 1,3 g sokeria per annos. Meillä on myös EXCELLENCE 99% tumma suklaalevy.

Soveltuvatko Lindt suklaatuotteet vegaaneille?

Jotkut tuotteemme valmistetaan ilman eläinperäisiä aineksia. EXCELLENCE valikoimassa on 70%, 85%, 90% ja 99% tummat suklaalevyt joissa ei ole eläinperäisiä aineksia. Myös Hello Vegan tuotesarja sopii vegaaneille. Tarkista aina pakkauksesta ainekset, varmistaaksesi tuotteen ainekset.

Soveltuvatko Lindt suklaatuotteet kasvissyöjille?

Voimme ilolla todeta että suklaamme (sisältäen LINDOR ja EXCELLENCE tuotesarjat) soveltuvat kasvissyöjille. Ainoat suklaan tuotannossa käyttämämme eläinperäiset ainekset ovat maito, maitotuotteet, maitorasva, kerma ja joskus muna. Jotkin muut tuotteet saattavat sisältää sellakkaa. Tarkista aina pakkauksesta ainekset, varmistaaksesi tuotteen ainekset. Jos haluat lisätietoja tuotteistamme olet tervetullut ottamaan yhteyttä tästä linkistä.

MUUT AINESOSAT LINDT TUOTTEISSA

Onko Lindt tuotteissa flavanoideja?

Lint suklaat sisältävät flavonoideja. Emme kuitenkaan julkista tietoa suklaidemme flavonoidimääristä.

Kuinka paljon Lindt suklaassa on kofeiinia?

Kofeiini on luonnollinen yhdiste jota esiintyy kasveissa kuten kolapähkinässä ja jota löytyy runsaasti myös kahvissa ja teessä. Suklaassa on kofeiinia huomattavasti vähemmän kuin monissa yleisesti kulutetuissa kofeiinin lähteissä. Yleisesti ottaen 30 g tummaa suklaata sisältää noin 20 mg kofeiinia, 30g maitosuklaata sisältää noin 6 mg kofeiinia ja 30 g valkosuklaata sisältää alle 2 mg kofeiinia.Vertauskohtana voidaan pitää kahvikupillista joka sisältää noin 80-155 mg kofeiinia. Kofeiinin määrä vaihtelee tuotteesta ja jopa kaakaolajikkeesta ja kaakaon alkuperästä riippuen.

Sisältävätkö Lindt tuotteet alkoholia?

Vain harva Lindt suklaatuote sisältää alkoholia tai alkoholijuomia. Jos alkoholia käytetään aineksena se mainitaan pakkauksen ainesluettelossa yhdessä ravitsemustietojen kanssa.

Onko Lindt suklaissa transrasvoja tai hydrattuja öljyjä?

Kiinteän suklaan tuotannossamme, ainoa Lindt&Sprünglin käyttämä kasvisrasva on puhdas kaakaovoi. Jotkut suklaiden täytteistä saattavat sisältää muita kasvisrasvoja. Maitorasvaa käytämme maitosuklaaresepteissämme tai tietyissä täytteissä. Tässä yhteydessä haluamme alleviivat, että mikään tuotteemme ei sisällä transrasvoja tai hydrattuja öljyjä.

Käyttääkö Lindt palmuöljyä ja onko se hankittu kestävän kehityksen mukaisesti?

Ymmärrämme valvomattoman palmuöljyn tuotannon vaikutuksen sademetsille ja biodiversiteetille. Tämän vuoksi valvomme palmuöljyn käyttöä tuotteissamme, sekä olemme sitoutuneet ostamaan vain RSPO-sertifioitua palmuöljyä. Lisää tietoa täältä.

MUUT TUOTEKYSYMYKSET

Mistä kaakaopapumme ovat peräisin?

"Kaakaopavut ovat suklaidemme sydän. Tietämys ja taito valita useista eri alkuperävaihtoehdoista juuri se sopivin kaakaopapu, joka antaa tuotteellemme halutun erityislaatuisen makunsa on kyky, jonka olemme hioneet ajan kuluessa huippuunsa. Ero kuluttajakaakaon ja herkän maun kaakaon välillä on perustavanlaatuinen. Kuluttajakaakao on voimakkaan makuista kaakaota. Sen osuus maailmanlaajuisesta kaakaon tuotannosta on suurin (90-95%) ja sitä viljellään lähinnä Länsi-Afrikassa. Lindt&Sprüngli käyttää Forastero papuja (kuluttajakaakao) vain Ghanasta. Loput 5-10% kaakaontuotannosta on herkän maun kaakaota. Tämä kaakao on korkealaatuista kaakaota, monivivahteisella hienostuneella maulla. Tätä kaakaota viljellään lähinnä Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Lindt&Sprüngli käyttää herkän maun kaakaopapuja (Criollo ja Trinitario papuja) Ecuadorista, Madagascarilta, Dominikaanisesta tasavallasta ja Papua-Uusi-Guinealta. Oma kestävän kehityksen ohjelmamme, Lindt&Sprüngli Farming Program on käytössä kaikissa niissä maissa, joista hankimme kaakaopapumme. Tämän myötä 100% kaakaomme tuotantoketjusta on jäljitettävissä ja ulkoisesti vahvistettavissa vuodesta 2020 lähtien. " Lisää tietoa

Mitä Lindt & Sprungli tekee taatakseen kaakaopapujen ekologisen ja vastuullisen viljelyn?

Vuonna 2018 aloitimme Lindt&Sprüngli Farming Program-ohjelman Ghanassa ja seuraavina vuosina otimme sen käyttöön kaikissa kaakaopapumme hankintakohteissa (Ecuador, Dominikaaninen tasavalta, Madagascar, Papua-Uusi-Guinea) parantaaksemme kaakaoviljelijöidemme, heidän perheidensä ja yhteisönsä elintasoa. Ensisijainen tavoitteemme on taata, että viljelijät hyötyvät suoraan taloudellisesta tuestamme. Löydä lisää tietoa täältä.

Mitä tarkoittaa 70% kaakaota?( tai muu kaakaon prosenttiluku )

Prosenttiluku (%) tarkoittaa kaakaopavun määrää suklaassa. Tämä sisältää kaakaomassan, kaakaovoin ja kaakaojauheen. Esimerkiksi:

-EXCELLENCE 70% suklaalevy sisältää 70% kaakaopapua. - EXCELLENCE 85% sisältää 85% kaakaopapua

Mikä on kaakaon määrä Lindt suklaissa?

Tarjoamme laajan valikoiman tuotteita eri kaakaopitoisuuksilla. Monissa mausteuissa suklaissamme kaakaopitoisuus on n. 50% jotta eri maut pääsevät suklaassa tarpeeksi esiin. Valmistamme kuitenkin myös suklaita 70% kaakoapitoisuudella jopa 99% ja 100% saakka (100% suklaalevyä ei kuitenkaan voida kutsua suklaaksi - vaan kaakaoksi). Kaakaoprosentti tuotteissamme viittaa kaakaopavun määrään. On hyvä ymmärtää kaakaoprosentin vaikutukset suklaaseen. Mitä korkeampi kaakaoprosentti, sen enemmän saat nauttia puhtaan kaakaon mausta, ilman ylimääräistä makeutta. Voimakkuutensa lisäksi korkea kaakaopitoisuus tuo suklaaseen toisenkin mielenkiintoisen ulottuvuuden. Lindt käyttää suklaassaan suuria määriä herkän makumaailman omaavia suklaapapuja - nämä pavut ovat erityislaatuisia vahvojen aromaattisten ominaisuuksiensa vuoksi. Tämän takia jokaisessa tuotteessa käytetyt pavut luovat täysin erilaisia maku- ja tuoksumaailmoja jotka herättävät aistisi. Jokaisella Excellence levyllä on oma uniikki makunsa, tasapainoisesta 70% ylivoimaisen intensiiviseen 100% saakka. Suklaan kaakaopitoisuudet on ruokalain säätelemiä ja minimikaakaopitoisuus tummalle suklaalle on 35%, maitosuklaalle 25% ja valkosuklaalle 20%. Lindtin valikoimasta löytyy jokaiselle suklaan rakastajalle jotakin.

LINDT SUKLAIDEN SÄILYTYS

Mitä voi tapahtua jos suklaata ei säilytetä vaaditulla tavalla?

Lindt suklaat ovat erittäin herkkiä ääriolosuhteille, joko liian kylmälle tai liian kuumalle. Suklaa voi reagoida epäsuotuisasti tuotannon jälkeisessä säilytyksessä joka ilmenee ns. rasvan kukkimisena. Rasvan kukkiminen tarkoittaa harmahtavan kerroksen ilmestymistä suklaan pintaan ja on erityisesti nähtävissä tummassa suklaassa. On olemassa kahdenlaista kukkimista, rasvan kukkiminen joka johtuu rasvan kertymisestä suklaan pintaan, sekä sokerin kukkiminen joka johtuu kosteudesta. Molempia kukkimisia esiintyy epäsopivien säilytysolosuhteiden johdosta. Suklaille paras säilytyslämpötila on 14-20 asteen välillä ja ilmankosteuden ei tulisi ylittää 65%. Teemme parhaamme taataksemme suklaille optimaaliset säilytysolosuhteet tuotteiden ollessamme hallussamme, mutta emme voi kontrolloida säilytyslämpötiloja tai kosteuspitoisuuksia enää sen jälkeen kun tuotteet poistuvat hallustamme.

Mitä ovat suklaaseen ilmestyvät harmaat juovat? / Mikä on rasvakukinto? / Mitä on lämpöaltistunut suklaa?

Rasvakukinnon voi tunnistaa harmahtavan-valkoisena kerroksena suklaan pinnassa ja se ilmenee useimmiten suklaan säilytysolosuhteiden ollessa liian kylmiä tai kuumia pitkittyneitä ajanjaksoja. Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 14-16 asteen välissä. Jos suklaa altistuu korkeille lämpötiloille, kaakaovoin herkkä ja alhainen sulamispiste laukaisee sen sulamisen ja nousemisen tuotteen pintaan, jonka jälkeen se asettuu harmaiksi juoviksi, joihin viittaamme rasvakukintona. Vaikkakin rasvakukinto on visuaalisesti epätoivottava ominaisuus, tuotteet ovat edelleen täysin syötäviä joskin maku ja koostumus voi olla muuttunut. Rasvakukkineita tuotteita voi käyttää esimerkiksi leivontaan ongelmitta. Katso 'Kuinka parhaiten säilytän suklaan' taataksesi suklaa säilymisen erinomaisessa kunnossa.

Mitä tarkoittaa sokerikukinto suklaassa?

Sokerikukinto suklaassa näyttää hyvin samalta kuin rasvakukinto. Suklaaseen voi kehittyä sokerikukkimista kun se altistuu kosteudelle, ilmankosteuden ylittäessä 68%. Vaikkakin sokerikukinto ilmenee useimmiten kosteuden johdosta, se voi ilmetä myös jos suklaata säilytetään liian viileässä ympäristössä, kuten jääkaapissa ja tämän jälkeen siirretään nopeasti lämpimämpään ympäristöön kuten huoneenlämpöön. Tämä aiheuttaa kondensaatiota, jossa kosteus kerääntyy suklaan pintaan ja liuottaa samalla osan sokerista. Kun vesi haihtuu, sokerikristallit jäävät suklaan pintaan jättäen ensiluokkaiselle suklaalle samean, vaalean värin ja rakeisen koostumuksen. Vaikkakin visuaalisesti epätoivottavaa, lievästi sokerikukkineet tuotteet ovat täysin turvallisia syödä. Katso 'Kuinka parhaiten säilytän suklaan' taataksesi suklaan säilymisen erinomaisessa kunnossa.

Mikä on paras tapa säilyttää suklaata?

Säilytä suklaasi tiiviisti pakattuna ja poissa voimakkaiden tuoksujen läheltä, viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa jonka lämpötila on noin 14-20 astetta ja ilmankosteus 40-65. Suklaan säilytysolosuhteiden ollessa ohjeiden mukaiset, tuotteemme pysyvät tuoreina useita kuukausia.

Voinko säilyttää Lindt suklaata jääkaapissa?

Optimaalinen lämpötila suklaan säilytykselle on 14-20 asteen välissä. Jääkaapit ovat erittäin kosteita ympäristöjä, jotka eivät ole tämän vuoksi sopivia suklaan säilytykselle, korkea kosteuspitoisuus voi altistaa suklaan sokerikukkimiselle. Jos kuitenkin säilytät suklaata jääkaapissa, on parasta säilyttää tuotteet ilmatiiviissä astiassa tai kääriä tuotteet kaksinkertaisesti muoviin ja asettaa astia tai tuotteet jääkaapin alaosaan. Siirrä suklaa huoneenlämpöön hitaasti ennen pakkauksen avaamista, useita tunteja ennen nauttimista.

Mikä on Lindt suklaan säilyvyysaika?

Tarkista tuotteen "Parasta ennen" päiväys pakkauksesta. Parasta ennen-päiväys on tuotteittemme laadun valvonnan työkalu. Tämä takaa sen, että tuote vastaa Lindtin laatuvaatimuksia kyseiseen päiväykseen saaakka asianmukaisesti säilytettynä. Parasta ennen-päiväys on suunniteltu helpottamaan asiakasta tuotteen tuoreuden arvioinnissa. Lindt tuotteet tyypillisesti säilyvät 9-12 kuukautta, joskin jotkut korkean kaakaopitoisuuden omaavat tuotteet säilyvät jopa 15-18 kuukautta. Emme kuitenkaan voi taata, että kaikilla myymillämme tuotteilla olisi yli 3 kuukautta käyttöikää.

LISÄTIETOA JA MUITA KYSYMYKSIÄ

Maistiaiskyselyt

Valitettavasti ylivoimaisen suuren kyselymäärän vuoksi Lindt&Sprüngli Nordic ei voi tarjota ilmaisia maistiaisia. Voitte kuitenkin vierailla läheisessä Lindt suklaakaupassamme saadaksenne lisätietoja tarjouksistamme ja maistamassa haluamaanne suklaamakua. Voitte myös rekisteröityä uutiskirjeemme vastaanottajaksi, Lindt Suomi verkkosivun etusivun oikeasta alalaidasta. Lindt Finlandin kotisivut

Työllistymismahdollisuudet

Meillä on paljon erilaisia työtehtäviä jotka mahdollistavat luoville ja dynaamisille yksilöille hienon mahdollisuuden työskennellä ammattimaisessa ympäristössä ja kehittää kasvupotentiaaliaan entisestään. Vierailethan "Työskentely Lindtillä" sivulla saadaksesi lisätietoa työllistymismahdollisuuksista ja hakuprosessista, päästäksesi aloittamaan urasi Lindt&Sprüngillä. Lisätietoa yritysurasivulla.

Tehdaskierrokset

Valitettavasti, yrityskäytäntö- ja vastuusyistä emme tarjoa tehdaskierroksia yleisölle.

Materiaalia koulutöihin

Kaikki materiaali liittyen Lindt&Sprüngliin on löydettävissä 'Lindtistä' kotisivultamme. Valitettavasti tällä hetkellä, emme voi tarjota tarvikkeita tai mainosmateriaalia.

Lindt FI myymälälista

Lisätietoa myymälöistä, tarkista myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat "Myymälämme" sivulta.

Miten voin tehdä valituksen?

Olemme pahoillamme, että olette pettyneet yhteen tuotteistamme. Jotta asiakaspalvelijamme voivat parhaiten auttaa teitä, olettehan yhteydessä meihin yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeen kautta jotta voimme tarkistella asiaa ja vastata teille mahdollimman pian.