Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

LINDORin perintö

Aina suklaapatukasta joulun erikoisuuksiin ja maailmanlaajuiseksi suosikiksi: tutustu siihen kuinka tryffelimme valloittivat maailman.

1949: Autuaita alkuja

Pian toisen maailmansodan jälkeen suklaamestarimme saivat tehtäväkseen keksiä herkullisen uuden tavan, jolla lumota asiakkaamme. Tuotteen piti olla erilainen kuin mitään mitä oli aiemmin maistettu. Loputtomalta tuntuneen luovan vaiheen jälkeen LINDOR-resepti syntyi vihdoin vuonna 1949. Uusi resepti sai suklaan maistumaan nestemäiseltä kullalta. Ei siis ole mikään yllätys, että LINDOR yhdistää ranskan kielen kultaa tarkoittavan sanan ('or') Lindtiin.

Early LINDOR box with a trumpet.
Early LINDOR box.

1949: Täysosuma

Ensimmäinen LINDOR-suklaalevy syntyi syksyllä 1949. Sen ajan mainoksissa rakastetuin suklaamme esiteltiin keskellä maalitaulua – olimme saaneet todellisen täysosuman!

1962: Merkki laadusta

Vuonna 1962 tunnusomainen pitsikuviomme näki päivänvalon LINDORin pakkauksen etupuolella. Kuuluisan St. Gallenin pitsin inspiroima kuvio viittaa ylellisyyden tunteeseen, taitoon ja hienostuneisuuteen, pysyen kuitenkin samalla uskollisena sveitsiläiselle perinnölle. Se on säilynyt tunnusmerkkinä tähän päivään asti ja toimii visuaalisena lupauksena siitä, että lupaamme korkeinta laatua kaikessa jota teemme.

Erikoisia tilaisuuksia varten tähän ikoniseen malliin on lisätty hieman kiiltoa – pidä silmällä joulupakkauksiamme koristavia tähtiä tai pieniä sydämiä, jotka ilmestyvät pakkauksiin ystävänpäivän tienoilla.

St. Gallen lace patterned box.
LINDOR Christmas decorations.

1969: Sitten eräänä jouluna...

Melkein 20 vuotta reseptin keksimisen jälkeen vuonna 1969 LINDOR-suklaamme oli saavuttanut sesonkiherkun aseman, ja aloimme myydä pyöreitä tryffeleitä punaisissa, joulukoristeita muistuttavissa kääreissä. Uuden reseptimme ansiosta suklaa oli riittävän hienoa, jotta se täyttyi muotteihin ja kuivui nopeasti. Tämän ansiosta pystyimme täyttämään hienot suklaakuoret sileällä, suussa sulavalla suklaalla.

LINDOR-tryffeleistä tuli nopeasti suosikki! Asiakkaista tuntui siltä kuin joulu olisi saapunut etuajassa jo juhlapyhiä edeltävinä viikkoina. Juhlapyhien jälkeen tryffelit katosivat kuitenkin jäljettömiin. Yllättyneet asiakkaat alkoivat kysellä: mihin ne katosivat? LINDOR-tryffeleitä ikävöitiin niin paljon, että pian hyllyiltä poistamisen jälkeen teimme niistä pysyvän osan suklaavalikoimaamme. Niistä tuli pian yksi Lindtin päätuotteista ja maailmanlaajuinen suklaailmiö.

Pyöreä muoto, tunnusomainen punainen kääre, sileä ja kova ulkokuori sekä kermainen täyte tekevät LINDOR-tryffeleistä välittömästi tunnistettavan herkun, jota palvotaan ympäri maailmaa. Jäljittelijät ovat yrittäneet (ja epäonnistuneet) näiden ikonisten suklaiden uudelleen luomisessa, mutta suojelemme salaista reseptiämme erittäin tarkoin. Nykyään Lindt tuottaa yli miljardi LINDOR-tryffeliä lähes 100 eri maassa.

1984: Tuoreet maut

Vuonna 1984 Lindt monipuolisti LINDOR-tryffelisarjaa sisällyttämällä siihen LINDOR Darkin – tumman suklaatryffelin, jossa on karvas ja makea kermainen täyte. Pian tämän jälkeen seurasivat LINDOR White vuonna 1985 ja LINDOR Hazelnut vuonna 1994. Näistä kolmesta mausta on sittemmin tullut LINDORin tunnusmerkkejä – ykkösemme LINDOR Milkin rinnalla.

Lindtin suklaamestarit etsivät jatkuvasti uusia tapoja ilahduttaa. He seuraavat alueellisia ja kausittaisia trendejä tarkalla silmällä ja niihin yhteensopivalla maulla.

Kaikki luomuksemme on tehty sinua ajatellen. Siksi LINDOR-tryffelimme vaihtelevat maittain ja vuodenaikojen mukaan. Yhdysvalloissa maapähkinävoilla täytetyt tryffelit otetaan vastaan ​​suurella innolla, kun taas piparminttu-LINDORit ilahduttavat asiakkaitamme maailmanlaajuisesti joka joulu. Jokainen vuodenaika tuo omat ja erilaiset ilonsa.

Keväällä LINDOR Stracciatella -tryffelit (jotka tunnetaan joissakin maissa nimellä Cookies & Cream) ovat keskeisessä asemassa. Syksy tunnetaan rapeista hasselpähkinätäytteisistä tryffeleistämme, ja talvella taas julkaisemme LINDOR-lajikkeita lämppöisillä mausteilla höystettyinä, kuten kanelilla ja korianterilla. Klassinen LINDOR Milk on silti edelleen suosituin vaihtoehtomme maailmanlaajuisesti, ja sen osuus LINDORin vuosittaisesta kokonaismyynnistä on yli 50 %. LINDOR Milkiä ei siis suotta tunneta "suklaan kuningattarena".

A collection of LINDOR flavours.
Lindt Master Chocolatier with customers.

2009: panoksesi on tärkeä

Saamme lukemattomia kirjeitä asiakkailta – sellaisilta kuin sinä – joka päivä. Oli kyse sitten kiitoskirjeestä tai uudesta inspiroivasta ideasta, luemme niistä jokaisen ja arvostamme niitä syvästi.

Lindtin suklaamestarit ottavat nämä uudet ideat huomioon yrittäessään jatkuvasti keksiä ja löytää uusia tapoja yllättää ja ilahduttaa. Tällä tavalla XXL-kokoinen LINDOR-tryffelimme syntyi Italiassa.

Vuonna 2009 Lindt järjesti ensimmäisen LINDOR-festivaalin Sveitsissä syventääkseen yhteistyötä tuotannossa. Nämä festivaalit antavat Lindtin suklaamestareille mahdollisuuden tutustua sinuun ja makuusi.

Mausta puheenollen, tiesitkö, että jokainen nauttii LINDOR-tryffeleistä omalla tavallaan? On innokkaita LINDOR-faneja, jotka ovat niin riemuissaan, että sujauttavat koko tryffelin suuhunsa heti. Sitten on LINDORin ystäviä, jotka käyttävät huolella aikaa maistellakseen jokaista tryffeliä antaen sen aromien vähitellen avautua koko komeudessaan, kun suklaa sulaa kielen päälle. Sitten on heitä, jotka puraisevat tryffelistä vain puolet ja nuolaisevat sulavan täytteen suuhunsa.

Millainen maistajatyyppi olet? Kerro meille! Haluamme kuulla sinusta, koska ilman sinua emme olisi nykyisessä tilanteessamme.

Siksi me kaikki Lindtillä haluamme kiittää sinua siitä, että olet tehnyt matkastamme mahdollisen.