Kestävän hankintamallimme ansiosta voimme jäljittää kaakaopavut suoraan niiden alkuperään. Näin voimme tukea viljelijöitä ja heidän yhteisöjään paikan päällä heidän erityistarpeidensa mukaisesti. Saavutettuamme tavoitteemme hankkia 100 % kaakaopavuista viljelyohjelman kautta vuonna 2020, laajensimme ohjelmaa sisällyttämällä siihen kaakaovoin kestävän hankinnan vuonna 2021 ja kaakaojauheen vuonna 2022.
Laadukkaat kaakaopavut ovat suklaamme sydän
Me Lindt & Sprünglissä valvomme suklaanvalmistusprosessin jokaista vaihetta: kaakaopapujen valinnasta valmiiden suklaatuotteiden valmistukseen. Tämä tarkoittaa, että suklaamme valmistetaan "pavusta patukkaan". Ymmärrämme, että voimme vaikuttaa merkittävästi paikallisiin olosuhteisiin vain, jos tiedämme, mistä kaakaopavut tulevat, kuka ne on kasvattanut ja miten ne on tuotettu. Siksi kehitimme vuonna 2008 oman kaakaota koskevan kestävän kehityksen ohjelmamme - Lindt & Sprüngli Farming Program -ohjelman.
Olemme ylpeitä siitä, että käytämme suklaissamme Farming Program -ohjelmastamme peräisin olevia kaakaopapuja. Saavutettuamme tavoitteemme hankkia 100 % kaakaopavuista Farming Program -ohjelman kautta vuonna 2020, laajensimme Farming Program -ohjelman koskemaan myös kaakaovoita vuonna 2021. Vuonna 2022 pystyimme myös ostamaan ensimmäistä kertaa pienen määrän kaakaojauhetta Faming-ohjelman kautta. Nämä ovat merkittäviä askelia kohti tavoitettamme hankkia kaikki kaakaotuotteemme (pavut, voi, jauhe ja suklaamassa) kestävän kehityksen ohjelmien kautta vuoteen 2025 mennessä.
Olemme sitoutuneita
Vuodesta 2020 lähtien 100 % kaakaopavuistamme on peräisin lähteistä, jotka riippumaton kolmas osapuoli pystyy jäljittämään ja tarkastamaan.
Olemme laaja-alaisia
Noin 112 800 kaakaonviljelijää kaikista kaakaomme alkuperämaista on mukana viljelyohjelmassamme.
Olemme omistautuneita
Vuonna 2022 investoimme kaakaon kestävään kehitykseen yhteensä 27,5 miljoonaa Sveitsin frangia, josta 26,5 miljoonaa Sveitsin frangia maksettiin kaakaontoimittajille kaakaon kestävyysohjelmien, pääasiassa viljelyohjelman, toteuttamisesta.
Viljelyohjelmamme yksityiskohdat
Lindt & Sprüngli Farming Program koostuu neljästä pilarista
Pilari 1 – Jäljitettävyys ja viljelijän organisaatio Pilari 2 – Koulutus ja tiedonvälitys Pilari 3 – Investoinnit viljelijöihin ja yhteisön kehittäminen Pilari 4 – Todentaminen ja jatkuva kehittäminen
Lue viljelyohjelmamme verkkosivuilta lisää toimenpiteistä, joiden avulla parannamme viljelijöiden ja heidän perheidensä sekä yhteisöjensä elämää.
Vuodesta 2008 lähtien Lindt & Sprüngli on rakentanut tai kunnostanut yhteensä 43 koulua, joista on hyötynyt noin 6700 lasta.
Puhtaan veden saatavuus
Noin 175 000 yhteisön jäsentä hyötyy 321 juomavesijärjestelmästä ja porakaivosta, jotka on rakennettu ja jotka ovat toimineet vuodesta 2008 lähtien.
Maanviljelijöiden ja heidän perheidensä tukeminen
1 017 intohimoista kenttähenkilöstöä työskentelee kaakaoviljelijöiden kanssa Lindt & Sprünglin viljelyohjelmassa.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Sitoumuksemme paremman huomisen puolesta
Vastuullinen hankinta
Vuoteen 2025 mennessä 80 prosenttia sellaisten raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien hankintamenoista, joihin liittyy merkittäviä kestävyysriskejä, katetaan kestävän hankinnan ohjelmalla.
Vapaa metsäkadosta
Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä 100 prosenttia hankkimastamme kaakaosta on metsäkadosta vapaata ja kuuluu kaakaon metsäkadon estämistä ja agrometsätaloutta koskevan toimintasuunnitelmamme piiriin.
Suklaajätteen vähentäminen
Tavoitteenamme on puolittaa suklaajätteen määrä tuotantoprosessissa tuotettua tonnia kohti vuoteen 2025 mennessä.
Naiset johtajina
Tavoitteenamme on työllistää 40 prosenttia naisia ylimmässä johdossa vuoteen 2025 mennessä.
Ilmasto
Olemme sitoutuneet määrittelemään tiedepohjaiset tavoitteet (SBT), jotka kattavat Scope 1, 2 ja 3. Tavoitteena on päästä nollapäästöihin pitkällä aikavälillä, mikä on tarkoitus ilmoittaa vuoden 2023 jälkipuoliskolla.
Elintarviketurvallisuuden standardit
Noudatamme jatkuvasti Lindt & Sprünglin laatu- ja elintarviketurvallisuuden standardeja.
Avoin ja vastuullinen viestintä
Tuotteitamme markkinoidaan ja mainostetaan kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön mukaisesti. Vältämme mainonnan kohdistamista lapsiin, kannustamme vastuulliseen kulutukseen ja annamme läpinäkyviä ravitsemustietoja.
Turvallinen työympäristö
Leikkaamme jatkuvasti turvallisuusindikaattoreitamme, jotta saavutamme pitkän aikavälin visiomme nollasta poissaoloon johtaneesta työtapaturmasta.
Veden vähentäminen
Vuoteen 2025 mennessä pyrimme vähentämään tuotantoprosessissamme käytetyn kunnallisen veden määrää 10 prosenttia tuotettua tonnia kohden.
Korruptiota vastaan
Emme osallistu mihinkään korruptoituneeseen tai kilpailunvastaiseen toimintaan.
Kestävästi hankitut hasselpähkinät
Kokonaiset jalostamattomat hasselpähkinät ovat keskeinen ainesosa tietyissä suklaatuotteissamme. Lue lisää siitä kuinka pyrimme varmistamaan, että kaikki hasselpähkinämme hankitaan kestävän kehityksen ohjelmien kautta.
RSPO-sertifioitu palmuöljy
Ymmärrämme vaikutukset, joita palmuöljyn hallitsemattomalla viljelyllä voi olla sademetsiin ja luonnon monimuotoisuuteen. Siksi seuraamme jatkuvasti sen käyttöä tuotteissamme ja olemme sitoutuneet ostamaan vain kestävää RSPO-sertifioitua palmuöljyä.
Kierrätettävät pakkaukset
Pyrimme löytämään tasapainon visuaalisesti houkuttelevien pakkausten ja tuotesuojaukseen liittyvien laatuseikkojen välillä. Pyrimme pienentämään pakkauskokoja ja käyttämään kierrätettäviä materiaaleja aina kun mahdollista.
CO2:n vähentäminen
Energiaa käytetään suklaan valmistuksen eri tuotantovaiheissa, kuten lämmittämisessä, jäähdytyksessä ja kuljetuksessa. Kaikista näistä prosesseista voi aiheutua kasvihuonekaasupäästöjä. Olemme sitoutuneet kehittämään tieteeseen perustuvan tavoitteen päästöille koko arvoketjussamme. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on saavuttaa nettonollapäästöt.