Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

"Lindtin ainutlaatuisuus - 1. Hienointa kaakaota"

On suklaata, ja sitten on Lindtin suklaata. Tutustu täydellisen suklaan salaisuuksiin...

Hienointa kaakaota

"Bean to Bar"-filosofiamme varmistaa, että suklaamme maistuu ensiluokkaiselta. Sen avulla Lindtin suklaamestarimme voivat huolellisesti valita korkealaatuisimmat kaakaopavut maailman maineikkaimmilta alueilta. Lindt & Sprüngli suhtautuu intohimoisesti kestävän toimitusketjun rakentamiseen - siksi perustimme viljelyohjelmamme.

Olemme ylpeitä saadessamme olla yksi harvoista suklaanvalmistajista, joilla on täydellinen hallinta prosessin jokaisessa vaiheessa. Sen ansiosta voimme taata, että tuotteemme on valmistettu ylpeydellä, intohimolla ja asiantuntemuksella aina kaakaopavuista suklaalevyyn asti (tai konvehtiin tai tryffeliin!).

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli -viljelyohjelma

Me Lindt & Sprünglillä välitämme. Emme vain suklaamme laadusta, vaan myös viljelijöistämme ja heidän yhteisöistään. Siksi perustimme viljelyohjelmamme. Tämän uskomattoman ohjelman avulla otimme käyttöön jäljitettävyys- ja todentamisjärjestelmän jokaiselle kaakaopavulle varmistaaksemme, että käytämme suklaassamme aina vain parhaita ainesosia. Samalla voimme tehdä töitä suoraan kaakaonviljelijöiden kanssa auttaaksemme heitä ja heidän yhteisöjään menestymään. Olemme ylpeitä voidessamme olla "pavuista levylle"-tuottaja, ja hyödynnämme jatkossakin intohimoamme suklaata kohtaan, jotta voimme auttaa rakentamaan oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää maailmaa.

Kuinka valitsemme kaakaopapumme

Lindt & Sprüngli on sitoutunut valitsemaan ja sekoittamaan vain hienoimpia, kestävästi hankittuja kaakaopapuja maailman parhailta kaakaonviljelyalueilta.

Kaakaopavun maku riippuu useista tekijöistä, kuten kasvupaikasta, vuodenajasta, ympäristöstä ja sadonkorjuuprosessista. Näemme kauneuden jokaisen kaakaopavun ainutlaatuisuudessa ja vaalimme ylpeinä niiden arvokkaita ainesosia niiden yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Suklaamme on seurausta vuosien omistautumisesta ja loppuun saakka hiotuista resepteistä - jotka tulevat aina pysymään tarkoin varjeltuna salaisuutena. Olemme hioneet suklaanvalmistuksen taitoa ja luoneet mestariteoksia, jotka tarjoavat täydellistä suklaata joka kerta.


A bag of cocoa beans.

Neljä kaakaopapulajikettamme

Criollo - erittäin arvostettu kaakaopapu, jota keräävät vain luksussuklaan valmistajat. Tämä harvinainen papu muodostaa vain murto-osan maailman kaakaosadosta ja tarjoaa kauniin aromaattisen maun suklaallemme.

Trinitario - aromaattisen Criollon ja maanläheisen Forasteron hybridi, joka on nimetty sen alkuperäpaikan Trinidadin mukaan. Trinitario tuo hienon, täyteläisen maun suklaaseemme.

Forastero - korkeasatoinen, nopeasti kasvava lajike, joka on yleisin kaakaolajike ja joka muodostaa noin 90 % maailman kaakaosta. Forastero lisää vankan, maanläheisen pohjamaun suklaallemme.

Nacional - uskomattoman harvinainen geneettinen sekoitus Forasterosta, Criollosta ja Trinitario-kaakaosta (olemme Lindtillä luoneet oman ainutlaatuisen sekoituksemme). Tämä ecuadorilainen lajike lisää suklaallemme täyteläisiä, kukkaisia vivahteita.

Luvut hienoimman kaakaon takana

400

Kaakaopapujen määrä, joka tarvitaan noin puolen kilon suklaamäärän valmistamiseen.

 

40

Keskimääräinen kaakaopapujen määrä yhdessä kaakaohedelmän palossa.

 

 

1000

Arvioitu kaakaopapujen määrä, jonka yksi kaakaopuu tuottaa vuosittain.

 

3 kukoistavan kaakaopuun periaatetta

Lindt & Sprünglin "Bean to Bar"-filosofia alkaa tilalta. Tässä vaiheessa varmistamme, että kaakaopuilla on ihanteelliset olosuhteet, jotka auttavat niitä kukoistamaan ja tuottamaan laadukkaimpia kaakaopapuja luksussuklaatamme varten:

Lämmin sää: kaakaopuut viihtyvät korkeissa lämpötiloissa – ihanteelliset olosuhteet vaihtelevat 18 ja 32 asteen välillä.

Runsas sademäärä: sateen tuoma kosteutus on tärkein ilmastotekijä vahvan kaakaopuun kasvussa.

Runsaasti varjoa: kaakaopuut kukoistavat luonnollisessa ympäristössään – Amazonin sademetsässä – jossa niitä ympäröi luonnollinen varjo.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

"Lindt-suklaan ainutlaatuinen maku syntyy maailman parhaiden alueiden korkealaatuisten kaakaopapujen huolellisesta valinnasta ja sekoittamisesta." - Lindtin suklaamestari

- Lindt Master Chocolatier

Mistä kaakaopavut tulevat? Kurkista kaakaohedelmän palon sisälle…

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kaakaonibsit

 
Kaakaonibsit ovat kuivatun ja fermentoidun kaakaopavun palasia ja suklaata puhtaimmassa muodossaan. 

 

Viimeistelyllä täydelliseksi

Ainutlaatuinen paahto ja jauhatus