Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindtin ainutlaatuisuus -

3. Lindtin keksintö

On suklaata, ja sitten on Lindt suklaata. Tutustu täydellisen suklaan salaisuuksiin...Lindtin keksintö

Suklaa, joka alun perin saapui Eurooppaan, ei ollut lainkaan samankaltaista kuin se suklaa, jonka tunnemme nykyään. Se oli karkeaa ja kuivaa, eikä todellakaan sulanut suussa!

Vuosi 1879 oli suklaalle vallankumouksellinen vuosi. Se oli vuosi, jolloin Rodolphe Lindt keksi konssausmenetelmän. Uusi menetelmä tuotti maukkaimman suklaan, jonka koostumus on silkinpehmeä ja samettinen, ja josta on sittemmin tullut synonyymi Lindtille. 

Tarina konssausmenetelmän keksimisestä

Rodolphe Lindtin haaveissa oli silkkisimmän ja pehmeimmän suklaan valmistaminen. Hän investoi käytettyihin laitteisiin ja ryhtyi etsimään täydellistä kaavaa väsymättä työskennellen ja reseptejä muokaten.

Eräänä perjantai-iltana Lindt lähti tehtaalta ja jätti sekoituskoneen päälle. Oliko kyseessä vahinko vai tahallinen neronleimaus – sitä voimme vain arvailla.

Kone jatkoi käyntiään viikonlopun yli. Kun Lindt palasi maanantaiaamuna tehtaalle, hän huomasi, että hänen unelmastaan oli tullut totta aivan hänen silmiensä edessä. Sekoituskoneessa oli mitä kiiltävintä ja sileintä sulatettua suklaata.

Vuosien varrella prosessia on jatkuvasti jalostettu aina tähän päivään saakka. Nyt Lindtin uraauurtavaa keksintöä käytetään kaikkialla alalla suklaan ystävien suureksi iloksi ympäri maailmaa.


Konssaus


Substantiivi
Konssaus on keskeinen vaihe suklaan valmistusprosessissa, jossa makua ja rakennetta jalostetaan jatkuvasti sekoittamalla suklaata lämpimässä lämpötilassa.
 

Kuinka konssaus tapahtuu

Paahto ja jauhatus tuottavat puhdasta kaakaomassaa (joka tunnetaan myös nimellä kaakaolikööri). Yhdistämme kaakaomassaan kaikkein laadukkaimpia ainesosia – kuten sokeria ja maitoa – ennen kuin jauhamme sen hienoksi vielä kertaalleen, jotta seoksesta tulee valmis keitinkonetta varten.

Monivaiheinen ja huolellisesti suunniteltu konssausprosessimme toteutetaan korkealuokkaisilla laitteillamme, johon kuuluu kuumennetun nestemäisen suklaan voimakas sekoittaminen, hämmentäminen ja ilmastaminen, jotta suklaaseen ei päädy happamia ja katkeria makuja (prosessi muistuttaa haihduttamista). Kohotusaika myös häivyttää suklaasta paakut ja luo runsaan, sileän suklaarakenteen. Konssausvaiheen jälkeen valmistamme suklaasta erilaisia kuuluisia Lindt-suklaaluomuksia.

Tärkeitä päivämääriä suklaan historiassa

3500 eaa.
Ensimmäinen kaakaopapujen käyttö Santa Anassa Ecuadorissa, Mayo-Chinchipen kulttuurissa.

 

1830

Brittiläinen J. S. Fry and Sons luo ensimmäisen kiinteän suklaan. Tätä ennen kaakaota oli nautittu vain juomana.

 

1879

Rodolphe Lindt keksii konssauskoneen ja tekee silkinpehmeän suklaan unelmastaan totta.

Tärkeimmät hetket Lindtin historiassa"Konssausmenetelmässä voimakas sekoittaminen luo pohjan silkkisen sileälle ja samettiselle rakenteelle, joka on tehnyt Lindt-suklaasta kuuluisan."

 
– Lindt Suklaamestari
 

Ainutlaatuinen paahto ja jauhatus

Parhaat ainesosat