
Vaiheittainen ohje viinin ja suklaan maisteluun
Voidaksesi nauttia viinin ja suklaan maistelukokemuksesta parhaalla mahdollisella tavalla on tärkeää, että hyödynnät kaikkia viittä aistiasi. Avaa ensin viinipullo, sitten suklaa. Nämä ovat aistinautintoja, joten varmista, että kuuntelet käärepaperin rapinaa, kun avaat sen hitaasti paljastaen herkullisen suklaan. Haista suklaata ja nauti sen aromeista, ennen kuin taitat siitä palasen. Ota pieni pala ja anna sen sulaa hitaasti suussasi. Voit erottaa suklaan vivahteet parhaiten, kun hengität sisään suun kautta ja ulos nenän kautta. Näin pystyt aistimaan suklaan maut ja aromit täysin siemauksin. Kiinnitä huomiota aromeihin, makuun, rakenteeseen ja siihen, miten kauan maku viipyy suussa. Mistä se muistuttaa sinua?
Tee nyt sama viinin kanssa. Kaada viiniä lasiin, katso sen väriä, haista sitä ja nauti sen aromeista. Ota siemaus ja nauti mauista, ennen kuin nielet. Onko viini kuivaa vai makeaa? Miten raikasta ja hedelmäistä se on? Tuntuuko se suussa kevyeltä vai raskaalta ja sakealta? Maista nyt näitä kahta yhdessä. Ota pieni pala suklaata ja anna sen alkaa sulaa suussasi. Ota sen jälkeen siemaus viiniä. Kun nielet suklaan ja viinin, kiinnitä huomiota siihen, miten maut toimivat yhdessä. Ovat ne yhtä makeita? Kohtaavatko viinin ja suklaa maut lopussa vai pysyvätkö ne erillään? Onko yhdistelmä parempi kuin kaksi makua erikseen? Toista prosessi eri yhdistelmillä kokeaksesi hyvin erilaiset ja herkulliset maut, joita jokainen yhdistelmä tarjoaa.
Uusimmat artikkelit
- Vastuullista hankintaa Lindt & Sprünglillä on läheiset siteet Ghanaan...
- Kaakao – jumalten juoma Ruotsalainen luonnontieteilijä Carl von Linné antoi kaakaopuulle tämän...
- Sveitsiläiset suklaapioneerit 1800-luvulla Suklaa on ollut muutakin kuin vain makea houkutus Sveitsissä...
- LINDT-suklaiden perustaminen Vuonna 1879 berniläisen apteekkarin poika Rodolphe Lindt halusi valmistaa...