0

Suklaakonvehdit – Todella herkullinen tarina

Suklaakonvehdit – Todella herkullinen tarina

Praliinien eli konvehtien historia ulottuu 1600-luvulle saakka. Legendan mukaan ensimmäinen jälkiruoka, jossa yhdistettiin manteleita ja nestemäistä sokeria, luotiin Ranskan Aurinkokuningas Ludvig XIV:n hovissa.

Tämän herkun luojana pidetään Ranskan sotamarsalkka Comte du Plessis Praslinin pääkokkia. Pääkokki päätti antaa keksinnölleen nimen ”Praslines” sotamarsalkan kunniaksi. Siitä lähtien sotamarsalkka ilahdutti kuninkaallisen hovin naisia itsensä mukaan nimetyllä herkulla ja tarinaa käytettiin myös jäänmurtajana vaikeissa diplomaattisissa tilanteissa.

Nykypäivänä nauttimiemme erinomaisten suklaakonvehtien luominen kesti jonkin verran kauemmin. Rodolphe Lindt kehitti vasta vuonna 1879 konssausprosessin, josta tuli ratkaiseva jalostusmenetelmä suklaan valmistuksessa. Sillä saatiin suklaakonvehteihin niiden nykyinen hento kiilto.